Під час карантину менше волинян платять за доставку газу

Під час карантину менше волинян платять за доставку газу

У травні лише 74% волинян заплатили за доставку газу. З початку року це зробили майже 82% мешканців області.

Вчасна оплата – гарантія того, що в домі буде газ. Кошти за доставку газу є єдиним джерелом доходів «Волиньгазу». З них фінансується діяльність аварійно-диспетчерської служби, яка ліквідовує витоки газу, а також ремонт газопроводів, обслуговування газорегуляторних та шафових регуляторних пунктів, – повідомляє прес-служба підприємства.

Для цього необхідно щоденно заправляти спецтранспорт, закуповувати необхідні матеріали, платити зарплату працівникам компанії, сплачувати податки.

Як повідомив в прямому ефірі «Суспільного Волині» комерційний директор АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз, лише спочатку року екстрена служба «104» опрацювала понад 3 000 звернень споживачів. Під час карантину кількість викликів зросла на 10%. Щоб локалізувати витоки газу за зверненнями волинян АДС проїхала 100 тис. км. Тобто, лише на пальне для спецтранспорту, щоб доїхати до споживачів, було витрачено 2 мільйона гривень.

«Під час карантину розрахунки населення за доставку газу знизились. Біля 20% споживачів не оплачують за послугу з розподілу газу і компанія «Волиньгаз» не отримує достатньо коштів, відповідно не може виконувати інвестиційну програму в повному обсязі. Поки триває карантин ні пені, ні штрафів ми не нараховуємо, але за спожиті комунальні послуги, зокрема, за доставку газу, відповідно до закону, повинні сплатити всі волиняни, - аналізує комерційний АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз. – Надсилаємо людям повідомлення про борги, які вони мають, закликаємо не накопичувати їх. Дякуємо всім, хто вчасно розраховується».

Зі слів комерційного директора Андрія Карпомиза, щоб не було боргів під час карантину, потрібно онлайн вчасно передавати показання лічильника газовій компанії, з 1 по 5 число щомісяця. А також сплачувати за газ та його доставку, не виходячи з дому.

В ефірі волинського телеканалу представник газової компанії повідомив, що Особистий кабінет на сайті 104.ua та чат-бот 7104UA у Viber - найпопулярніші онлайн-сервіси для передачі показань лічильника та сплати за газ та його доставку. Активувати чат-бот Viber 7104UA легко у своєму Viber-месенджері в розділі "Додатково" (меню). Потрібно обрати QR-код, навести камеру на зображення з кодом, розміщене праворуч і зісканувати його. Зареєструватися в Особистому кабінеті на сайті 104.ua можна за один дзвінок на номер – 067 33 39 104, назвати оператору номер особового рахунку. На мобільний телефон надходить смс-повідомлення з даними для входу в Особистий кабінет на сайті 104.ua.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На коронавірус захворіли 10-15 нардепів, - Разумков
Наступна новина За добу в Україні – понад 400 нових випадків коронавірусу
Останні новини
Схожі новини