Під Луцьком оновлюють «Ротонду» на «Лебединому озері»

Під Луцьком оновлюють «Ротонду» на «Лебединому озері»

У селі під Луцьком оновлюють зону відпочинку – «Ротонду», що відома унікальним ставком, який місцеві мешканці називають «Лебединим».

Про це повідомили у Підгайцівській ОТГ, пише Інформаційне агентство «Волинські новини».

У селі Лище, що за 12 кілометрів від Луцька, тривають роботи із оновлення зони відпочинку на березі ставка, де цілорічно живуть лебеді.

На території Лища «Ротонда» з’явилася у 80-х роках минулого століття. Її побудували за кошти колективного господарства «Заповіт». Колгосп будував «Ротонду» з метою прикрасити сільський парк оригінальним об’єктом у вигляді великих шести колон та алеї.

Підгайцівська громада, до якої належить Лище, виділила на поточний ремонт «Ротонди» 153 тисячі гривень.

На майданчику уже замінили бетонні плити на покриття з бруківки, а також виклали плиткою алею до рекреаційної зони.

«Силами комунального підприємства покосили траву в парку, пофарбуємо колони, поставимо лавки для сидіння. Щоб люди сюди йшли не лише на вихідні чи свята, а й навіть у будні. Хочеться, щоб це стало для громади гарним місцем відпочинку», – запевняє Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк.

Згаданий ставок офіційно назви не має, однак волиняни протягом тривалого часу називають його «лебединим», через те, що тут цілий рік живуть лебеді.

Дістатися мальовничого місця можна виїхавши автівкою з Луцька у напрямку Дубного, або ж будь-якою маршруткою, що курсує у напрямку Лища, зокрема: № 151 «Луцьк –Лище», № 152 «Луцьк – Верхівка» або №167 «Луцьк-Воротнів».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 20 найкращих фото з останнього дзвоника у Луцьку
Наступна новина «Ми змінюємо правила», – Андрій Разумовський про «Супернову», цемент і натхнення
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні