«Яка країна - такі теракти», - Богдан Климчук про себе у «плані спецслужб Росії»

«Яка країна - такі теракти», - Богдан Климчук про себе у «плані спецслужб Росії»
Богдан Климчук. Фото - з Фейсбук-сторінки

Активіст Самооборони Волині і підприємець Богдан Климчук назвав «дивним» те, що його прізвище присутнє в оприлюдненому СБУ «плані» з дестабілізації ситуації на Волині.

Нагадаємо, 18 лютого СБУ оприлюднила план, розроблений російськими спецслужбами. У ньому йшлося про напади на храми на Волині, а також про погрози представникам УПЦ МП, католицьким священиками та іудеям від імені українських націоналістів. Це повинно було викликати вигідну Росії напругу міжконфесійної ситуації в Україні загалом і на Волині зокрема, – кажуть в СБУ.

Богдан Климчук фігурує у «Плані» як один із «Субъектов, от лица которых планируется осуществление». 

«Мені трохи смішно і дивно бачити там своє прізвище. Я – точно не з тих, хто має репутацію релігійного активіста. Так, я за українську церкву, але за суто мирний процес переходу прихожан від УПЦ МП до ПЦУ.

Я знаю, що і в УПЦ МП немало нормальних людей і маю там навіть друзів. Я жодним чином ніде не демонстрував якихось ознак своїх релігійних нетерпимості і радикалізму. Бо не прихильник силових і навіть активних методів такої боротьби. Тоді чому російські спецслужби вписали мене у список цих «суб’єктів»? Дивно», - сказав Климчук у коментарі «Першому»

Водночас він висловив одне з припущень такого факту:

«Може бути, що це задумка СБУ. Я останнім часом доволі різко критикую українську владу, зокрема через ситуацію, яка склалася навколо вбивства Катерини Гандзюк. Можливо, використовуючи цей «план російських спецслужб», СБУ хоче провести перевірку моєї персони, чи зробити якісь інші дії для того, аби я став більш «лояльним»… Не знаю. Наступні дні покажуть. Якщо за мене справді візьметься СБУ – то я, цілком можливо, маю рацію».

Читати також: «Якщо Господь не захистить – нічого не поможе», – Олег Точинський про себе у «плані спецслужб Росії»

До слова, на своїй сторінці у Фейсбуці Богдан Климчук зазначив, що може мати місце і ще одна причина його участі у «плані спецслужб Росії». Зокрема, він пише, що «якщо у такий спосіб росіяни хотіли використати його ім’я у масових розсилках в погрозах Московському Патріархату, то це «визнання».

«Сидять два кума в полі, раптом бачать – у небі невеличкий літак, який починає втрачати висоту і падає прямісінько в копицю сіна. Один з кумів позіхає і каже із сумом: «Ось, бачите, куме, яка країна – такі й теракти».

Якщо росіяни, хотіли використати мою скромну особу у масових розсилках в погрозах Московському Патріархату, то це "визнання". Якщо ж це спроба знайти спосіб, як чинити тиск зі сторони Служби Безпеки по підтримці акції Хто замовив Катю Гандзюк? і моєї позиції щодо розквіту корупції в Україні, то дасться в наступні дні знати.

 

Сидять два кума в полі, раптом бачать – у небі невеличкий літак, який починає втрачати висоту і падає прямісінько в...

Posted by Богдан Климчук on Monday, 18 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Якщо Господь не захистить – нічого не поможе», – Олег Точинський про себе у «плані спецслужб Росії»
Наступна новина Луцьк може об'єднатися лише з Прилуцьким. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини