Підрядні речення в англійській мові: які є види та як вони формуються

Підрядні речення в англійській мові: які є види та як вони формуються

Вдаючись до вивчення англійської мови, рано чи пізно доведеться стикнутися з підрядними реченнями. Назагал ця тема не є досить складною. В цьому неодноразово пересвідчились всі, хто відвідує освітній портал Englishblog. Важливо лише на самому початку зрозуміти декілька основоположних нюансів, щоб в надалі цілком убезпечити себе від прикрих помилок. Підрядні речення в англійській мові часто вживаються у випадках, коли більш раціонально об’єднати кілька речень в одне. Таким чином вдається більш стисло, але точно сформулювати якусь важливу думку чи обставину. Отож спробуємо розібратися з особливостями підрядних речень та покажемо на прикладах, як правильно використовувати пунктуацію при їх складанні.

Що потрібно знати про підрядні речення в англійській

Якщо розглядати складні речення в англійській мові, то одразу слід зазначити, що вони бувають двох видів, які просто розрізняються. Складносурядне речення містить незалежні компоненти. Якщо розділити його на прості, то кожне з речень може існувати самостійно.

Що стосується складнопідрядних, то головне та підрядне речення не розглядаються як рівноправні, бо друге завжди залежить від першого та не може виступати в окремо. Щодо розташування підрядних речень, то вони можуть займати місце як перед головним, так і після нього та навіть посередині. Найпростіший спосіб розпізнавання підрядного речення – за кількістю граматичних основ. Їх має бути декілька.

Do you know the girl who asked us to meet? – Ти знайомий з дівчиною, яка запропонувала нам зустрітися?

When my homemade cakes are ready, I will call you. – Коли будуть готові мої домашні тістечка, я зателефоную тобі.

The device, which you asked to borrow, is faulty. – Той прилад, що ти просив позичити, несправний.

Які бувають підрядні речення

Існують наступні типи підрядних речень в англійській мові:

  • Підрядний підмет відповідає на питання «Хто?» або «Що?»: We don't know yet who will arrive first. – Ми ще не знаємо, хто прийде першим.
  • Коли в реченні присутнє підрядне-присудок, то воно може приєднуватись до основної частини за допомогою сполучника або без нього: We dreamed that she wouldgive birth to a boy. – Ми мріяли, щоб вона народила хлопчика.
  • Коли йдеться про підрядний додаток, то він зазвичай містить якусь додаткову інформацію: She told us how tolearn this topic quickly. – Вона розповіла нам, як швидко вивчити цю тему.
  • Підрядні означальні речення в англійській мові відповідають на питання «Який?». Найчастіше Attributive Clause виступає головною частиною речення: You have already tested the car you just bought. – Ти вже протестував авто, яке щойно придбав.

Коли йдеться про підрядні речення часу в англійській мові, то маються на увазі конструкції на кшталт: I will go to schoolwhen I am 6 years old. – Я піду до школи, коли мені виповниться 6 років.

Приєднання підрядної частини до основної може відбуватись з використанням сполучників. Наприклад, коли йдеться про час, то можна застосувати:

  • after;
  • as long as;
  • before;
  • until.

За аналогічним принципом існують інші види сполучників, за допомогою яких засвідчують:

  • причину;
  • умову;
  • мету;
  • спосіб дії;
  • порівняння.

На перший погляд підрядні речення в англійській можуть здатися доволі складними та такими, що потребують багато часу для опанування. Але якщо вдатися до банальної логіки та активної практики, то від всіх складнощів не залишиться й сліду. Головне не зазубрювати правила побудови підрядних речень, а спробувати їх зрозуміти. Адже назагал ідея мало чим відрізняється від того, що пропонується в нашій рідній мові

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині прощалися із Захисником України Миколою Селещуком. ФОТО
Наступна новина Стрілянина по ТЦК у Луцьку: затриманому світить довічне увʼязнення
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні