Підсумки «Рамштайну». Що пообіцяли Україні?

Підсумки «Рамштайну». Що пообіцяли Україні?

На американській авіабазі в Німеччині відбулася 24-а зустріч Контактної групи з питань оборонної підтримки України у форматі «Рамштайн». Вперше за участю президента Володимира Зеленського. На ній союзники зробили низку важливих заяв та пообіцяли нові поставки зброї.

Про це основні обіцянки повідомило Міністерство оборони України.

  • США оголосили про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів. До нього увійдуть критично важливе озброєння та обладнання, бойові машини M2 Bradley та ракети для HIMARS.
     
  • Канада надасть велику партію двигунів для некерованих авіаційних ракет та 1300 боєголовок до них, що значно посилить наші можливості у повітряних операціях.
     
  •  Канада взяла на себе важливу роль у навчанні українських пілотів для польотів на F-16 в рамках програми «FLIT». На 5-річний термін підготовки пілотів технічного складу уряд виділить 389 мільйонів доларів.
     
  • Велика Британія передасть Україні 650 легких багатоцільових ракет (LMM) на суму 162 мільйони фунтів, що значно зміцнить наші можливості у протиповітряній обороні.
     
  • Нідерланди нададуть Україні ракети класу повітря-повітря та допоміжні матеріали для літаків F-16 на суму 80 мільйонів євро. Ця допомога дозволить суттєво посилити обороноздатність наших військово-повітряних сил.
     
  • Швеція приєдналася до коаліції з розмінування, підписавши Меморандум про Взаєморозуміння та зобов'язавшись внести 5 мільйонів євро до Фонду Коаліції для підтримки зусиль із розмінування територій.
     
  • Іспанія відправить батарею зенітно-ракетного комплексу HAWK, яка включає 6 пускових установок.

Ще один ключовий результат зустрічі з союзниками — підписання Положення Коаліції морських спроможностей (КМС). Цього року Україна робить особливий акцент на «морській обороні», – написали в Міноборони.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь втратила ще двох захисників
Наступна новина Поки син воює: 68-річна волинянка здала на водійське посвідчення
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні