Пік нової хвилі Covid припаде на лютий, – МОЗ

Пік нової хвилі Covid припаде на лютий, – МОЗ
Фото ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що з кінця січня почнеться нова хвиля поширення коронавірусу, пік якої припаде на лютий, а спад – на березень-квітень.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, – пише Українська правда.

"Зараз у Сумській області збільшується кількість нових випадків, а в Херсонській зростає частка госпіталізованих. Однак, цей зріст не є значним. Ми ще не бачимо погіршення епідситуації. Скоріше спрацьовує післясвятковий період, коли люди відкладали похід до лікаря. За нашими прогнозами, черговий сплеск буде, починаючи з кінця січня. У цей час буде більше Омікрону. Пік припаде на лютий з поступовим спаданням аж до квітня", – повідомив головний санітарний лікар України.

Кузін зазначив, що тривалість і розмах нової хвилі будуть залежати від ефективності протиепідеміологічних заходів і від кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу.

Показники смертності, за словами головного санлікаря, будуть залежати від багатьох факторів, основним із яких є кількість вакцинацій. 

Кузін не може спрогнозувати, скільки життів Covid забере цього року, але вважає, що 100 тисяч смертей від коронавірусу в 2022 році – це "дещо завищені прогнози, це найгірший сценарій".

"За даними наукових досліджень, щеплення захищає від важкого перебігу хвороби й від смерті. Ми маємо доволі амбітні плани з вакцинації - принаймні 70% дорослого населення до кінця 2022 року. Тобто кількість смертей буде залежати від темпів вакцинальної кампанії. Ми не очікуємо, що 2022 рік буде гіршим, ніж 2021-й за кількістю нових випадків або кількістю смертей", – сказав Ігор Кузін.

Хоча у Всесвітній організації охорони здоров’я все ще сподіваються, що пандемія Covid-19 завершиться у 2022 році завдяки вакцинації, однак припускають, що до весни більше половини жителів Європи можуть заразитися новим штамом коронавірусу "Омікрон".

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили 5 429 хворих на ковід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку попрощалися з депутатом Волиньради Романом Карпюком
Наступна новина «Волиньгаз» власним коштом замінив близько 5 тисяч лічильників газу споживачам
Останні новини
Схожі новини