Лучани платитимуть за воду по-новому. Що змінилося?

Лучани платитимуть за воду по-новому. Що змінилося?

КП «Луцькводоканал» повідомило про зміну системи нарахування тарифів на послуги центрального водопостачання та водовідведення.

«Перший» вирішив дізнатися, що зміниться у нарахуванні оплати за воду.

Перший заступник директора комунального підприємства Віктор Гуменюк розповів, що по суті  нарахування не змінилося – всі мають платити за фактично використану воду або надані послуги.

«Проблема в чому? Раніше кожна людина сама визначала, за скільки використаної води платити. У законодавстві чітко прописано, що розрахунковий період – це календарний місяць. Споживачі мають сплачувати за надані послуги згідно рахунків. Відповідно із січня місяця ми запровадили автоматизовану сучасну пілінгову програму для розрахунків з побутовими споживачами в місті Луцьк», - каже перший заступник директора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Луцькводоканал» хоче підвищити тарифи на воду

За словами Віктора Гуменюка, згідно цієї програми «Луцькводоканал» саме факторизуватиме (зіставлятиме) кожну послугу. У кінці місяця вони визначають, скільки має заплатити кожен споживач.

«Відповідно формуються розрахункові документи. А далі ми віддаємо цю інформацію у міський обчислювальний центр і людина, яка приходить у банківське відділення, бачить суму нарахованого платежу», - розповів Віктор Гуменюк.

Тим споживачам, які мають лічильники, в кінці місяця потрібно подавати його показники.

«Для цього у нас відкрито ряд сервісів: і смс, і колл-центр, Viber, електронна пошта.  Також  пілінгова програма передбачає, що кожна людина може зробити особистий кабінет і бачити весь особовий рахунок «від А до Я», - пояснює перший заступник директора Віктор Гуменюк.

«Думаю, до кінця тижня ми запровадимо можливість сплати онлайн без додаткової комісії», - каже Віктор.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головному «дорожнику» Волині пригрозили звільненням
Наступна новина У волинянина раніше вже судимий чоловік вкрав «мобілку»
Останні новини
Схожі новини