Після прильотів вирішив, що робота за кордоном зачекає, – далекобійник з волинської тероборони

Після прильотів вирішив, що робота за кордоном зачекає, – далекобійник з волинської тероборони

Пан Олександр, позивний "Док", – служить у Волинській бригаді тероборони на посаді бойового медика з перших днів широкомасштабного вторгнення. До військкомату, як і його побратими, прийшов добровільно, поставивши на паузу роботу водія-далекобійника.

"Док" не має жодних сумнівів щодо того, чим закінчиться ця війна – беззаперечною Перемогою України. Історію військового розповіли у 100 Окремій Бригаді Територіальної Оборони. 

Після закінчення медучилища, Олександр деякий час працював у бригаді швидкої допомоги, згодом декілька років прослужив медиком в Збройних Силах. Ну а пізніше став далекобійником.

– 24 лютого я мав виїжджати за кордон, але оскільки сталися ворожі прильоти по моєму рідному місту, вирішив, що робота мусить зачекати, – згадує чоловік.

У війську він спочатку став бойовим медиком взводу, потім – роти, а нині служить санінструктором у медичному пункті.

– Ще з 2014 року в Україні тактична медицина вийшла на новий рівень, покращилося фахове забезпечення медиків та навчання. Нині ми працюємо за алгоритмами системи MARCH, але війна внесла у цю систему великі корективи. Американці, які її розробляли, зараз самі звертають увагу на те, як проходить надання невідкладної медичної допомоги на полі бою, а також в місцях евакуації, – говорить Олександр.

Військовий розповів, що зміни в тактичній медицині відбулися на краще, відходячи від «совкових традицій». Спектр забезпечення значно ширший, надавати допомогу бійцям значно легше.

А ще Олександр зазначив, що 99% особового складу його бригади прийшли захищати країну не через повістки, а добровільно. Відповідно, у всіх є патріотизм і жага до найшвидшої перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я не мріяв воювати, але нам не лишили вибору». 28-річний військовий і голова громади на Рівненщині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Директорку Шацького нацпарку підозрюють у вчиненні злочинів у складі організованої групи
Наступна новина Художник з Донеччини за годину намалював у Луцьку картину і продав заради ЗСУ
Останні новини
Схожі новини