«Плануємо, що в листопаді запрацює», - чиновник про ковідний шпиталь у луцькому пологовому

«Плануємо, що в листопаді запрацює», - чиновник про ковідний шпиталь у луцькому пологовому
Коридор Луцького пологового будинку

Ковідний тимчасовий шпиталь на базі Луцького клінічного пологового будинку запрацює, коли отримає усі необхідні дозволи та персонал – наразі не вистачає близько 400 працівників.

Про це «Першому» розповів заступник начальника міського управління охорони здоров’я Віктор Глухманюк.

Нагадаємо, у Волинській обласній клінічній лікарні та Волинській обласній інфекційній закінчились ліжка з киснем. Нових кисневозалежних хворих там можуть приймати тільки, якщо когось виписали або хтось з пацієнтів помер.

Водночас для відкриття нового шпиталю на базі міського пологового будинку не вистачає персоналу. За словами очільниці міської лікарні Лариси Духневич, вдалось набрати близько сотні працівників, а всього потрібно 500.

«Можливо, хтось з працівників пологового будинку ще захоче працювати в госпіталі»

«Ми озвучили через засоби масової інформації, центр зайнятості повідомлений про ситуацію. Можливо, хтось з працівників пологового виявить бажання, частина йтиме з міської лікарні, можливо, запрошуватимемо з інших міст. Лікарі з повітря, звичайно, не візьмуться. Ви чули, що Міністр охорони здоров’я казав: якщо, не дай Боже, буде ускладнення ситуації, будуть мобілізувати медичних працівників, які зараз працюють в науково-дослідних інститутах, студентів медуніверситетів старших курсів. Поки ведеться планова робота, в нас є час для укомплектування», - запевняє Віктор Глухманюк.

З його слів, окрім персоналу, для роботи госпіталю не вистачає ще пакету дозвільних документів. Зокрема, потрібно підписати договір з Національною службою здоров’я, що дасть можливість платити медикам 300% надбавки за роботу з хворими на коронавірус.

«Я тільки можу сказати, що він запрацює найближчим часом», - сказав посадовець. На уточнююче запитання про те, чи може шпиталь запрацювати у листопаді, він відповів: «Плануємо, що так».

Всього у госпіталі буде 250 ліжок, з них 85% повинні мати доступ до кисню. Десятитонну кисневу бочку ще готуються встановлювати.

Нагадаємо, шпиталь облаштовують в одному з корпусів Луцького пологового будинку.

Поки, каже Віктор Глухманюк, ситуація у Луцьку некритична, бо хворих можна везти в районні лікарні.

«Людині потрібна допомога, а не бути біля дому. Яка різниця, якщо допомога буде надана в повному обсязі не в інфекційній лікарні, а десь в Ківерцях?» - каже чиновник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцьких лікарнях планових операцій ще не скасовували
Наступна новина У четвер в Луцьку на Володимирській у частині будинків не буде тепла і гарячої води
Останні новини
Схожі новини