«Плита буде поставлена на фундамент на тому ж місці», – Котис про знайдений надгробок на меморіалі

«Плита буде поставлена на фундамент на тому ж місці», – Котис про знайдений надгробок на меморіалі
Фото Андрій Білан

У Луцьку, 25 червня, на меморіально комплексі «Вічна слава» знайшли надгробну плиту польського інженера-механіка Теодора Стефанова. Найближчим часом її поставлять на фундамент на тому ж місці, де вона була знайдена.

Про це у коментарі «Першому» повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис.

«Плита буде найближчим часом поставлена на твердий фундамент на тому ж місці, де була знайдена. Це один із надгробків колишнього католицького цвинтаря. Теодор Стефанов працював інженером, що і написано на плиті. Думаю, таких на Меморіалі ще є немало. Підняття цієї плити цікаве з огляду на те, що це буде, мабуть, перший наочний знак забутого цвинтаря. Хоча Дім панахиди - це і колишня католицька каплиця ХІХ ст з цвинтаря, але про це вже ніхто і не знає», – зазначив він. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: що змінилося за добу
Наступна новина Лікарі розповіли про стан чоловіка, який випав з 9-го поверху в Луцьку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні