Плитка для кухні – «фартух», стіни та підлога: як правильно вибрати

Плитка для кухні – «фартух», стіни та підлога: як правильно вибрати
Фото ілюстративне

Кухня - зазвичай улюблене місце у оселі. Саме тут найчастіше збираються всі члени родини, стоїть купа техніки, постійно щось готується.

Волога та випари, які тут присутні, висувають до облицювальних матеріалів досить суворі вимоги. Плитка для кухні повинна відзначатися міцністю та надійністю. Серед всіх матеріалів особливу увагу ми приділяємо матеріалу «кухонного фартуха».

Вибір плитки для «фартуха»

«Фартухом» прийнято називати панель, яка розташована між робочою поверхнею та верхніми шафами гарнітуру. Саме ця ділянка зазнає найбіль негативного впливу перепадів температур та вологи.

На нього постійно потрапляють жир, бризки рідини. Тому дана ділянка потребує особливого захисту та має бути практичною.

Чому керамічна плитка для «фартуха» є найкращим вибором?

Керамічна плитка задовольняє всі вимоги, які висуваються до функціональності «фартуха», а саме:

  • «фартух» повинен бути міцним, стійким до різних температур та механічних пошкоджень;
  • він має бути вологостійким та не боятись ні холодної, ні гарячої води;
  • «фартух» повинен не боятись впливу хімічних речовин та сполук, що входять до складу миючих засобів;
  • він має легко очищатись від бруду різного виду;
  • «фартух» повинен бути естетично привабливим

Керамічна плитка – правильний вибір

Велике різноманіття розмірів, форм, кольорів та фактур цього облицювального матеріалу дозволяє йому чудово вписатись у інтер'єри всіх стилів.

Для «фартуха» найкраще підходить керамічна плитка (кахель) та керамограніт. Обидва матеріали відповідають всім вимогам, є екологічними, безпечними та прослужать дуже довго.

«Кухонний фартух» є важливим елементом дизайну інтер'єру, тому обов'язково повинен відповідати вибраній кольоровій гамі та стилю. «Фартух» може виступати яскравим акцентом, якщо відрізнятиметься кольором, або ж бути у тій самій кольоровій гамі, що й інше покриття на кухні. Дуже стильно виглядає «фартух» та стільниця в одному тоні.

Гарно виглядає на кухонному «фартусі» керамічна мозаїка. Це можуть бути однотонні вироби або ж плитка з візерунком чи навіть панно.  Дуже оригінально виглядає «фартух» із дзеркальної мозаїки, проте таке покриття не дуже практичне.

Вибір плитки для стін та підлоги на кухні

 Головне правило вибору плитки – іти за покупкою тоді, коли ви вже точно визначились із дизайном приміщення, кольором усіх матеріалів та меблів на кухню.

Для підлоги найбільш міцним підлоговим покриттям є керамограніт.

Завдяки сучасним технологіям, виробники створюють різноманітні варіанти дизайну та фактур, такі як «під дерево», «бетон», «мармур».

Керамічна плитка – також чудовий вибір. Вона в дечому поступається керамограніту за технічними характеристиками, але переважає його у різноманітті фактур та кольорів.

Для кухонної стіни можна обрати як керамограніт, так і кахель, мозаїку.

При виробі плитки варто зважати на показник зносостійкості: для кухні найкраще обирати PEI III та IV. Такий матеріал підійде для приміщення з підвищеною прохідністю, якої є кухня.

Формат плитки для підлоги кухні може бути різним. Квадрат та прямокутник є найпопулярнішими, але багатокутні формати (наприклад, шестикутний гексагон) теж чудово виглядатиме.

Найпростіший, проте дуже ефектний дизайн для підлоги - однотонне покриття. Така підлога виглядає суцільною, не відволікає увагу від меблів чи декору стін.

Підлогове покриття - з орнаментом чи різнокольорове –  більш сміливе рішення. Це може бути геометричний малюнок або розкладка декількох видів плитки у вигляді певного візерунку.

Якщо ви обрали таку підлогу, то для стін краще вибрати щось спокійне, інакше ви можете перевантажити кухню.

Кольорова палітра та дизайн матеріалу плитки стін та підлоги повинні поєднуватись з кухонним гарнітуром, шторами та іншими меблями.

З великим асортиментом керамічної плитки для облицювання кухні ви можете ознайомитись, відвідавши магазин компанії «Мірад» за адресою: м. Рівне, вул. Дубенська, 3

Телефон: +38 (067) 647-74-91, +38 (099) 352-41-13 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скількох волинських медиків уже щепили від коронавірусу
Наступна новина Зеленський вакцинувався від коронавірусу на Донбасі
Останні новини
Схожі новини