По аналізи до хворих з підозрою на COVID-19 їздитимуть мобільні бригади, - МОЗ

По аналізи до хворих з підозрою на COVID-19 їздитимуть мобільні бригади, - МОЗ

Мобільні бригади центральних районних лікарень будуть приїздити до хворих з підозрою на коронавірус, щоб робити забір матеріалів для проведення аналізів.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 27 березня, – повідомляє Українська правда. Життя.

Він розповів, що "дано доручення створити всім при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які будуть складатись із водія і медичних працівників".

При цьому уточнив, що ці бригади будуть приїздити на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги, а також медичних працівників.

"Ця бригада має приїжджати додому до людей, у яких буде підозра на коронавірусну хворобу, для забору зразків для проведення досліджень у вірусологічній лабораторії, – пояснив головний санітарний лікар. – Це зменшить і мобільність людей, які відчувають і мають симптоми коронавірусної хвороби, і це зменшить необхідність відвідувати чи сімейного лікаря, чи інші заклади охорони здоров’я, для того щоб здати аналіз".

Ляшко запевнив, що найближчим часом буде повідомлено всі контактні телефони, а також оприлюднять алгоритм, як це все буде працювати.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь хочуть поділити на 4 райони: Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський, Луцький
Наступна новина Лікарів достатньо, медсестер ще шукаємо, - очільник Волинської обллікарні про лікування коронавірусу
Останні новини
Схожі новини