Поглиблення зв'язків між Польщею та Україною. Волинь домовляється про митні переходи. ВІДЕО

Поглиблення зв'язків між Польщею та Україною. Волинь домовляється про митні переходи. ВІДЕО

Питання трансприкордонного співробітництва, розбудова пунктів пропуску та поглиблення культурних зв'язків між Польщею та Україною. Такі питання порушували під час робочої зустрічі голови волинської ОДА Володимир Гунчик з польською делегацією. Особливо багато говорили про розбудову митних переходів. Зокрема, домовились, що у пункті Устилуг-Зосин − має бути додатковий пункт пропуску. Спільний для обох країн, але на польській території. Тобто, українські та польські митники працюватимуть разом. З українського боку облаштують лише митно-сервісну зону. У ОДА кажуть, це − вимога Євросоюзу.

Щодо переходу Яготин-Дорогузьк, то тут потрібен ще один міст, аби збільшити пропускну здатність переходу, через який іде половина транспорту з Європи. У перспективі розбудова допоможе зменшити черги. Поблизу цього переходу вже проклали майже 30 кілометрів дороги. Заплановано вкласти покриття безпосередньо від Шацька до Адамчуків. А вже тоді − Ягодина. Почати роботу з будівництва пункту переходу хочуть вже у 2018-му. У тому числі, домовились, що весною на Волині відбудеться великий бізнес-форум на Шацьких озерах, у якому візьмуть участь представники бізнесу обох країн. Також сформують ініціативну групу, яка займатиметься підготовкою та реалізацією спільних українсько-польських проектів на 2018 рік.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна запустила біометричний контроль для росіян
Наступна новина Як відремонтували басейн ЗОШ № 5 у Володимирі-Волинському? ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини