Погуляйко розповів, наскільки Волинь готова до опалювального сезону

Погуляйко розповів, наскільки Волинь готова до опалювального сезону

 21 жовтня голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко взяв участь у засіданні Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 року під керівництвом міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. Він запевнив, що опалювальний сезон повинен розпочатися, враховуючи погодні умови та ситуацію, яка склалася з електропостачанням, позаяк при зниженні температурних показників населення обігріває своє житло енергоємними приладами. Це створює додаткове навантаження на енергосистему країни.

Про це інформує пресслужба Волинської ОВА. 

За словами голови Юрія Погуляйка, Волинь готова до опалювального сезону на 100%. На об’єктах соціальної сфери накопичено 16,5 тис. тонн вугілля (100% від запланованого обсягу) та 67,9 тис. куб.м дров, щепи (100%).

Теплопостачальними підприємствами (теплокомуненерго) області узгоджено обсяги та укладено договори на постачання газу з «Нафтогаз Трейдингом».

Також на Волині до опалювального сезону повністю підготовлені:

•863 котельні;

•теплові мережі протяжністю 293,8 км (у двотрубному обчисленні);

•62 центральних теплових пункти.

Медичні заклади Луцької громади уже забезпечені теплопостачанням. Щодо решти лікувальних установ області, то підключення наразі триває.

Опалення житлових будинків в області розпочнеться при зниженні середньодобової температури нижче 8-ми градусів впродовж трьох діб. Насамперед подача тепла буде здійснюватися у заклади соцсфери.

Окрім того, за інформацією волинських рятувальників, в області підготовлені 50 стаціонарних та три мобільних пункти обігріву для надання допомоги населенню внаслідок зниження температури повітря.

Читайте також: На Волині викрили податківців на поборах з підприємців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині відремонтували 12-метровий міст на «найгіршій» дорозі в області
Наступна новина У Луцьку на честь загиблих Героїв створили вуличну інсталяцію «ProПам'ять»
Останні новини
Схожі новини