«Покараний» священик Московського патріархату з Волині пояснив, чому раніше не хотів іти в УПЦ КП

«Покараний» священик Московського патріархату з Волині пояснив, чому раніше не хотів іти в УПЦ КП
Віктор Мартиненко (фото: Фейсбук)

Священик Віктор Мартиненко, якому УПЦ МП заборонила проводити богослужіння, розповів, чому так багато його колег донедавна підтримували Московський патріархат.

Про це він заявив під час інтерв’ю Громадському інтерактивному телебаченню.

Нагадаємо, заборону у священнослужінні без права причастя на Віктора Мартиненка наклав керуючий єпархією митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Таке рішення УПЦ МП пояснює кількома порушеннями протодиякона Віктора Мартиненка, який їздив у Туреччину та проводив спільну службу з ієрархом Вселенського патріархату.

«Протягом останніх 25 років були УПЦ МП і УПЦ КП. У Московському патріархаті була тисяча священиків не через те, що ми дуже любимо Москву, а через те, що ми дорожили канонічністю. УПЦ МП була канонічною, а КП - ні. І ось благословенний час настав, про який люди просили і за який молилися 25 років, - обидві церкви стали канонічними. І основного аргументу на користь МП більше немає. Або ти в канонічній українській церкві, або в канонічній московській», - сказав Мартиненко.

Читати також: Вовче виття з північних боліт не заглушить української коляди, - «покараний» священик МП з Волині

«На жаль, з дій патріарха Кирила ми бачимо, що ця канонічність якось втрачається, бо він іде в розрив з усім православним світом. Зараз керівництво УПЦ МП намагається усіма силами втримати священиків від переходу до Православної церкви України», - зазначив священик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще один кандидат у президенти: до ЦВК подав документи нардеп Віталій Купрій
Наступна новина Де у Нововолинську запрацював пункт обігріву
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні