Показали антисанітарію в Маневицькій виправній колонії. ФОТО

Показали антисанітарію в Маневицькій виправній колонії. ФОТО

На Волині у Маневицькій виправній колонії знайшли порушення прав засуджених.

Співробітники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини спільно з представниками громадськості відвідали Маневицьку виправну колонію, повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Монітори конфіденційно поспілкувалися із засудженими, безперешкодно відвідали штрафні, житлові, виробничі та інші приміщення установи.

Інспектори відзначили, що адміністрацією установи постійно вживаються заходи щодо приведення умов тримання осіб у відповідність до встановлених вимог. Однак під час візиту виявили порушення вимог національного законодавства та недотримання міжнародних стандартів у сфері поводження з в’язнями.

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України в колонії створено дільницю слідчого ізолятору. Вона створена на базі існуючого приміщення дисциплінарного ізолятора, приміщення камерного типу та дільниці посиленого контролю, що унеможливлює тримання в окремому ізольованому секторі установи осіб, узятих під варту та засуджених. Так, на день візиту в дільниці посиленого контролю та дисциплінарного ізолятора трималися ув’язнені з дільниці слідчого ізолятора.

Камери штрафних приміщень та дільниці слідчого ізолятору не забезпечені належним природним і штучним освітленням. У них відчувається задуха, відсутня припливно-витяжна вентиляція; через невеликий розмір і надмірну загратованість вікон бракує свіжого повітря. Стіни та стелі вкриті пліснявою. Засуджені, які утримуються в СІЗО, змушенні вживати воду із централізованої водопровідної мережі, через відсутність бачків з питною кип’яченою водою.

Засуджені, які перебувають в ДІЗО, ПКТ, а також секторі максимального рівня безпеки не мають можливості працювати, оскільки в установі відсутні відповідні приміщення. Це унеможливлює оцінку ступеня виправлення таких засуджених.

За результатами візиту буде направлено звіт до Міністерства юстиції України із зазначенням виявлених недоліків та рекомендаціями щодо їх усунення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Після пожежі сервісний центр МВС переїхав у село під Луцьком
Наступна новина На Волині три громади отримали нові шкільні автобуси
Останні новини
Схожі новини