Показали базар на Волині початку XX століття. ФОТО

Показали базар на Волині початку XX століття. ФОТО

Фото базарного дня в містечку Несухоїжі на Волині опублікували у мережі.

Нині населений пункт носить назву Тойкут, – пише Тетяна Яцечко-Блаженко для ІА ВолиньPost.

Знайдене фото датується початком ХХ століття. Микола Теодорович, історик-краєзнавець Волині кінця XIX століття – початку ХХ століття в своїй праці «Историко-статистическое описание церквей и приходов Волынской епархии» подає опис історії містечка Несухоїжі.

Першу згадку про населений пункт Теодорович відносить до початку ХVI століття, тоді населений пункт перебував у власності князів Сангушків. В 1517 році в Несуїжах відбулась пожежа, тоді навіть згорів двір князя Андрія Сангушка.

В ХVI столітті окрім резиденції Сангушків, в Несухоїжах була соборна церква Воскресіння Христового. В кінці ХVI століття містечко переходить у власність до князів Заславських, а саме Янушу Івановичу та його дружині Олександрі Романівній.

Станом на початок ХХ століття в містечку була церква Святої Покрови. Хто її збудував невідомо. Святиня зведена з дерева. Поряд знаходиться також дерев’яна дзвіниця. В 1873 році храм був перебудований за кошти прихожан. Так, з’явився в церкві третій ярус та новий іконостас.

В 1896 році в містечку було 1916 будинків. Дослідник також пише про сирий та несприятливий для здоров’я місцевий клімат в Несухоїжах на початку ХХ століття. Також, що в місцевості тоді були поширені такі хвороби як тиф та лихоманка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ретрофото: яким був шовковий комбінат у 80-х роках


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Атмосферні фото осені у Луцьку
Наступна новина Чому чиновникам Луцькради і міським комунальникам перепало «на горіхи». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини