Показали, де в Луцьку планують облаштувати ветеранський хаб. ФОТО

Показали, де в Луцьку планують облаштувати ветеранський хаб. ФОТО

У Луцьку незабаром планують облаштувати ветеранський хаб. Його площа - понад 1000 кв.м. Будівля розташована на вулиці  Климчука Сергія (колишня вулиця Бенделіані).

Про це повідомили у міській раді. 

Роботи з переобладнання об'єкта, ймовірно, почнуться навесні, та спочатку варто подумати, куди відселити організації, які на сьогодні функціонують під його дахом, щоби простір для ветеранів був цілісним.

“Нам потрібні зали для навчання, лекторії, кімнати для занять з психологом, куточки надання послуг ЦНАПу і департаменту соцполітики. Місце  для групової терапії, тренажерний зал, кімнати для більярду, дитяча зона, безалкогольне кафе. Важливий момент — облаштування парковки для транспорту і відпочинкової зони на території майбутнього хабу. Тому сьогоднішній виїзд — ознайомчий. Будівельники запропонували своє бачення майбутніх ремонтних робіт”, - зазначив мер Ігор Поліщук.

Питання створення ветеранського хабу обговорили ще 29 листопада на сесії Луцької міської ради. Депутати виділили кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації, а також передбачили в бюджеті на 2024 рік 50 мільйонів гривень на будівництво. Попередньо, хаб має очолити радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський

На сьогодні досвід роботи ветеранських хабів мають кілька міст, зокрема Київ та Львів. Тому Ігор Поліщук вже найближчим часом анонсував поїздку причетних до створення такого центру у Луцьку за перейманням досвіду. Каже, якщо заплановане вдасться втілити, місцевий ветеранський хаб буде зразковим для всієї України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили про загибель Героя з Волині, який вважався безвісти зниклим
Наступна новина У Луцьку змінили назви розташування та перейменували деякі зупинки громадського транспорту. ПЕРЕЛІК
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні