Показали, як місцеві помагають військовим укріплювати позиції біля траси Ковель-Ягодин. ФОТО

Показали, як місцеві помагають військовим укріплювати позиції біля траси Ковель-Ягодин. ФОТО

Жителі Люблинецької громади об'єдналися та допомагають військовим будувати та облаштовувати оборонні споруди.

Про це розповів Суспільному заступник селищного голови Михайло Кухарчук.

Наразі добровольці укріплюють військові позиції поруч із міжнародною автотрасою Київ – Ковель – Ягодин. З літа, – каже Михайло Кухарук, – облаштували 300 метрів окопів. Нині будують ще 70 метрів.

Оборонні споруди будують і в інших місцях на території громади, на напрямках, де потенційно можуть наступати ворожі війська з боку білорусі, – каже представник сил територіальної оборони Волині Павло. Військовослужбовець консультує добровольців і розповідає, якими мають бути укріплення.

"Це буде опорний пункт з елементами контролю-пропуску і це він будується не тільки на цій трасі, а по всьому периметру контролю доступу до міста Ковеля", – каже військовослужбовець.

На облаштування бліндажів Люблинецька громада ще не витратила «ні копійки». Все заготовляють своїми силами, працюють з місцевими мешканцями.

Один із добровольців – Михайло Головій. Чоловік раніше працював на різних роботах на будівництві. "Взяли інструменти, прийшли, та й помагаємо. Робимо на совість", –  каже він.

Вперше допомагати військовим прийшов 17-річний Дмитро. Каже: робить те, що може: «Прибиваєш цвяхи, дошки переносиш. Просять допомогти, то чому не допомогти. Всі воюють, то може пригодиться, а може ні – хай буде".

За скільки часу закінчать будівництво оборонних споруд – Михайло Кухарчук не прогнозує. Запевняє: робитимуть їх якісно, після чого облаштують територію навколо та замаскують.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька блогерка похвалилася пальтом з російськими надписами. ФОТО
Наступна новина У Липинах волонтерять із дитсадка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини