Показали, як в громаді на Волині з початку війни готують сухі борщі для військових. ВІДЕО

Показали, як в громаді на Волині з початку війни готують сухі борщі для військових. ВІДЕО

У Колківському будинку культури з початком повномасштабної війни діє волонтерський центр. Місцеві жителі там щодня фасують сухий борщ військовим на фронт. Волонтери вже передали бійцям чотири тисячі пакетів

Про це розповіла Суспільному координаторка волонтерського центру Наталія Воробей.

Господиня Олександра Оксенюк  розповіла одна порція сухого борщу розрахована на п'ять літрів води. Фасують сушені овочі для борщу зазвичай 10 людей.

"Хлопці хвалили. У фейсбуці наш боєць написав: "дуже смачний колківський борщ, я не знаю, де ті Колки, але дякую вам за борщ". Головне, що воно гаряче, смачне, запашне і зроблене з любов’ю", – каже господиня.

Допомагати готувати на фронт приходить переселенка Людмила Градиська з Харкова. Жінка – вчителька, каже, скоро збирається повертатися додому, але Колківську громаду підтримуватиме і далі.

"Я вражена згуртованістю цієї громади, наскільки тут люди щирі, щедрі, допомагали і нам поки ми тут облаштувалися. Я вважаю, що і нам треба включитися в цю роботу і тим чим ми можемо, допоможемо", – розповідає переселенка.

Приготування сухого борщу займає багато часу, – розповідає ще одна господиня, колківчанка Світлана Сахнюк. Спочатку овочі потрібно чистити, різали, потім подрібнювати і висушувати.

"Ми хочемо перемоги і ми переживаємо за наших воїнів, щоб їм було що їсти. Щоб їм було хоч трішки тепліше від того. Що вони посьорбають того борщику гаряченького. Ми з любов’ю робимо", – зазначає колківчанка.

Окрім борщів колківські домогосподарки також готують для бійців інші види супів та грибне рагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув за кілька днів до повернення додому. Історія багатодітного Героя Євгена Головчака 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині водій через п’яну пішохідку з’їхав в кювет. ФОТО
Наступна новина У Луцьку розробили прилади для обігріву. Військові вже спробували і задоволені. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні