Показали, як волинянки-волонтерки плетуть килимки для військових

Показали, як волинянки-волонтерки плетуть килимки для військових

Волинянки Ірина Яцик і Любов Гаврилюк з села Погулянка Камінь-Каширського району в'яжуть для військовослужбовців килимки для сидіння.

68-річна Ірина Яцик розповіла Суспільному, що крім благодійної діяльності встигає господарювати біля хати й на полі, має кобилу Люську.

Жінка розповіла, що хоч і мешкає сама у віддаленому від райцентру селі, але вдома має усі блага цивілізації.

До повномасштабного вторгнення жінки в селі збиралися на вечорниці й співали. Нині ж, каже Ірина Яцик, мають нове улюблене дозвілля.

"Ну що, Панасівна? Будемо сідати до свеї роботи? Будемо в'язати? Виручати своїх солдат? Щоб їм там було легенько, тепло! Ми в'яжемо, в'яжемо круги для солдат, щоб їм було тепліше сидіти. І в машину, а якщо не в машину, то може в танк, в бронетранспортер", – каже жінка.

Головний матеріал для килимків – це старий одяг. "Ріжу по кругу кофту чи там спідницю, чи штани. По кругу ріжу і така довга нитка получається. То своя, то з гонуків, то з дітей, інший раз вийду на базар, як не дуже дорого, то купляю з гуманітарки", – сказала пенсіонерка.

Якщо усі матеріали готові, зазначила 73-річна волинянка Любов Гаврилюк, яка долучається до в'язання, то за день може сплести три килимки.

За зиму, зазначила Ірина Яцик, нав'язала з півтора-два десятки таких килимків і через знайомих волонтерів передала для бійців.

"І гроші перераховуємо, все, що можемо! І сало і тушонки, хто що може, те й передаємо й даємо. Бо біда, велика біда. Щоб якнайскоріше закінчилася тая війна, бо то трудно і нудно!" – сказала пенсіонерка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 17-річна волинянка робить «букети щастя» для людей, яких розділила війна
Наступна новина Загиблому кіборгу з Волині присвоїли звання Почесного громадянина міста
Останні новини
Схожі новини