Показали, який вигляд має модульний будинок для безхатьків у Луцьку. ФОТО

Показали, який вигляд має модульний будинок для безхатьків у Луцьку. ФОТО

У Луцьку на задньому дворі територіального центру соціального обслуговування, що на Данила Галицького, 18, встановили модульний будинок для безхатьків.

Про це в коментарі «Конкуренту» розповіла очільниця центру Галина Шатецька.

«Будинок розрахований на 14 ліжкомісць, одна кімната призначена для чоловіків, а друга – для жінок. Він облаштований усім необхідним. Є умивальники, на зимовий час поставимо обігрівачі. Також візьмемо працівників туди, щоб приглядали, аби там нічого не наробили», – каже директорка.

У нічний час людей забезпечуватимуть сухпайками, а в приміщенні є мікрохвильова піч. Крім того, за словами пані Галини, осіб без постійного місця проживання безкоштовно харчуватимуть: буде чай, бутерброди, печиво, локшина швидкого приготування та усе необхідне. В день вони зможуть харчуватися в їдальні, яка може обслуговувати до 150 людей. Також нужденних забезпечать одягом та взуттям.

Нагадаємо, що у Луцьку вже давно говорили про модульний будинок для безхатьків. Відповідний тендер на сайті відкритих закупівель розмістили ще у березні 2023 року, а вже у квітні з'явився переможець.

На початку літа оголосили тендер, де виграла фірма «ЕНКО» за 890 тисяч гривень. Оскільки в нас немає спеціального приміщення, то модульний будинок розмістили на території.

Тоді Галина Шатецька розповідала, що приміщення, де можна було б облаштувати ліжкомісця для таких людей, у місті немає. Та навіть, якщо і було б, то це вартувало б дуже дорого: треба було б робити ремонт і наймати окремий штат працівників. Тож ще до початку повномасштабного вторгнення у терцентрі почали вивчати питання зі встановлення модульних будинків на власній території.

На деякий час питання призупинилось, втім вже 7 березня 2023 року на сесії Луцької міської ради на реалізацію цього проєкту виділили мільйон гривень.

Вартість усіх робіт – майже 890 тисяч гривень. Здати будівлю в експлуатацію планували до 30 червня 2023 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зросла захворюваність на грип та ГРВІ: найбільше випадків – серед дітей
Наступна новина Чинив домашнє насильство і вдарив поліцейського: на Волині затримали дебошира
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні