Полеглому Герою присвоїли звання «Почесний громадянин Луцької громади»

Полеглому Герою присвоїли звання «Почесний громадянин Луцької  громади»

Луцький міський голова Ігор Поліщук вручив відзнаку «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» мамі загиблого героя Сергія Сулими.

Про це інформує Луцька міська рада.

Щороку під час відзначення Дня міста Луцький міський голова вручає відзнаку «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади». Це високе звання присвоюють людям, які найбільше зробили для розвитку громади, розбудови Української держави, а з початком російського вторгнення брали активну участь у стримуванні збройної агресії та навіть віддали своє життя за суверенітет і територіальну цілість України.

За вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України, за вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України та за пропозицією громадської організації «Члени родин загиблих в АТО “Надія”» звання “Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади” посмертно присвоєно Сергію Олексійовичу Сулимі, загиблому учаснику антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України.

Диплом, посвідчення та нагрудний знак «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» міський голова Ігор Поліщук вручив мамі Сергія Сулими – Галині Федорівні Марцинюк. Очільник громади наголосив, що саме завдяки таким людям, як її син, лучани можуть жити відносно спокійно і навіть відзначати день народження рідного міста. «Хочу подякувати вам за те, що виховали сина справжнім героєм, – сказав Ігор Поліщук. – Саме ви прищепили йому велику любов до України. Тож нехай ця нагорода буде для вас гарно згадкою про його патріотизм, мужність і велике серце. Бажаю всім нам якомога швидше зустрітися на Театральному майдані, щоб відсвяткувати нашу Перемогу».

Галина Федорівна Марцинюк подякувала міському голові за високу відзнаку заслуг її сина. Мама героя зізналася, що біль від його втрати не зникне з її душі ніколи, але такою, на жаль, є ціна перемоги України, в яку вона вірить і на яку дуже чекає.

Крім того, звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» у 2022 році присвоєно учасникам музичного колективу «Тріо Маренич». Народні артисти України Валерій Маренич, Антоніна Маренич та Світлана Маренич удостоєні його за високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культури, популяризацію українського музичного мистецтва в Україні та за її межами.

Читайте також: Як святкуватимуть День міста Луцька: програма заходів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі поповнюють запаси донорської крові
Наступна новина Затурцівська громада втратила ще одного Героя
Останні новини
Схожі новини