Поліція затримала 14-річного волинянина, який ошукав жінку на 40 тисяч гривень. ФОТО

Поліція затримала 14-річного волинянина, який ошукав жінку на 40 тисяч гривень. ФОТО

На Волині правоохоронці виявили двох шахраїв, один з них – 14-річний мешканець Володимир-Волинського району, інший – 29-річний житель Чернівців.

Про це у сьогодні, 26 квітня, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Шахраї працювали за звичною схемою – продаючи чи купуючи товари через одну із інтернет-платформ. 

Вони надсилали своїм жертвам посилання нібито для оформлення безпечної доставки, що виявлялися фішинговими. Відповідно, потерпілі вводили там конфіденційні дані, і в такий спосіб зловмисники отримували доступ до банківських карт та виводили звідти усі наявні гроші, навіть кредитні.

Так втратила майже 40 000 гривень мешканка Нововолинська. Вона продавала в мережі меблі, проте замість того щоб отримати кошти, втратила свої.

На щастя, оперативники встановили особу зловмисника.

Наразі за цим фактом триває розслідування. Окрім цього, зловмисник погодився повернути кошти потерпілій.

Подібна ситуація днями сталася й з жителькою Луцька. Жінка, продаючи плаття, перейшла за фішинговим посиланням, ввела там свої дані, чим надала доступ до рахунків зловмиснику. Шахрай ошукав її на майже 1500 гривень.

Правопорушника викрили співробітники карного розшуку. Тепер 29-річному чернівчанину загрожує до трьох років обмеження волі.

«Вкотре закликаємо, волиняни, ставитесь до продажу чи покупок товарів у мережі більш обачно. Не переходьте за посиланнями, які надсилають вам у повідомленнях, не вводьте свої персональні дані, паролі до інтернет-банкінгу.

Пам’ятайте, ви спроможні вберегти свої кошти від зазіхань зловмисників. Якщо ж все-таки втрапили на гачок шахраїв – телефонуйте на 102 якнайшвидше», – радять правоохоронці.

Нагадаємо, що сьогодні, 26 квітня, близько 6-ї години ранку, під час патрулювання на одній із вулиць у місті Ковелі поліцейські помітили пожежу в житловому будинку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі горів житловий будинок: евакуювали 15 осіб. ВІДЕО
Наступна новина Волиньрада просить президента України заборонити ОПЗЖ та позбавити мандатів її нардепів
Останні новини
Схожі новини