Поліція затримала банду, яка спеціалізувалася на викраденні елітних авто. ВІДЕО

Поліція затримала банду, яка спеціалізувалася на викраденні елітних авто. ВІДЕО

Нацполіція Одеси затримала групу зловмисників, які займалися викраденням елітних автомобілів

Про це повідомляє Еспресо.

Ще у листопаді 2017 року правоохоронці з'ясували, що в Одесі діє група, яка краде автівки еліт-класу, зокрема BMW-X, Land Rover, Range Rover, Toyota та Lexus. Одна така автівка коштує понад $40-50 тисяч. 

Згодом з'ясувалося, що організатором та водієм банди виявився 44-річний одесит, раніше судимий за аналогічні правопорушення. До групи також входили 27 та 29-річні жителі Одеси.

Зловмисники вимикали сигналізацію автівок за допомогою спеціальних пристроїв, а потім відганяли авто до заздалегідь орендованого гаражу і чекали зв'язку з власником машини.

"Посередник через певні корумповані зв'язки у правоохоронних органах виходив на контакт з потерпілим, отримував від нього названу суму - від 5 до 10 тисяч доларів США та повідомляв про це спільників. Відразу по тому "викуплене" авто відганялося у малолюдне місце, де його мав забрати законний господар", - розповіли у поліції. 

Таким чином банді вдалося скоїти щонайменше 7 подібних злочинів, ще 3 рази авто вкрасти не вдалося. 

Зловмисників затримали, коли ті виїжджали з орендованого гаражного приміщення на поцупленому позашляховику "Lexus", щоб взяти за нього викуп у власника.

"Крім цієї автівки під час заходів було виявлено ще три викрадених авто: BMW-X5, Land Rover, RangeRover. Також правоохоронці знайшли різноманітне приладдя для угонів авто та два пістолети з набоями, кустарно перероблені під вогнепальну зброю", - зауважили у відомстві. 

Організатора схеми та двох виконавців затримали, у причетності до злочину також підозрюють окремих посадовців місцевої поліції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головного лікаря Володимир-Волинської станції переливання крові обиратимуть повторно
Наступна новина На Волині знайшли матір та доньку, яких шукали більше місяця
Останні новини
Схожі новини