Пологи під час обстрілу: за вихідні в перинатальному центрі в Луцьку народилися 22 дитини

Пологи під час обстрілу: за вихідні в перинатальному центрі в Луцьку народилися 22 дитини

22 та 23 жовтня, у Волинському обласному перинатальному центрі народилися 22 малюки. Одна з жінок народжувала безпосередньо під ракетного обстрілу енергетичного об'єкта зранку 22 жовтня.

Про це розповіла Суспільному гендиректорка медзакладу Ірина Горавська.

За її словами, під час операції в медзакладі зникло світло, заклад освітлювали з допомогою генераторів.

Під час ракетного обстрілу медики приймали пологи у 27-мирічної Анастасії. Молода мама розповіла, що спершу розхвилювалася, але лікарі заспокоїли. Новонароджену дівчинку назвали Поліна.

"Під час таких умов, тут летять ракети, а я народжую, і це все… Я вже думала, аби тільки народилася здорова донечка. Ми, українці, сильна нація. І родимо у війну. І виховаємо, і поженимо ще", – розповіла породілля.

Лікарка Ірина Горавська у час обстрілів якраз оперувала породіллю. Каже: світло зникло на 30 секунд у час, коли йшло перемикання ліній: "Все працювало настільки чітко, що ми в операційній не помітили, що змінилося електропостачання, що ми перейшли на дизель-генератори".

Працювати у минулі вихідні було непросто, але збоїв у роботі не було – розповів медичний директор з неонатології Микола Гнатів. До реанімації з області за суботу-неділю, попри повітряні тривоги та ракетні обстріли, поступили три дитини.

"Жодна дитина не замерзла. Жодній дитині не стало гірше. В повному об’ємі надавалася допомога, проводилася штучна вентиляція легень", – додав медик.

Нагадаємо, вранці 22 жовтня на Волині пролунали вибухи. У Луцьку росіяни влучили в об‘єкт енергетики.Через це в частині міста зникли світло і вода. Ударна хвиля пошкодила приватний будинок, постраждала людина. Відомо також про вибухи в Ковелі.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, коли луцькі школярі підуть на канікули
Наступна новина Мер повідомив, коли в трьох мікрорайонах Луцька відновлять подачу гарячої води
Останні новини
Схожі новини