Половина українців не прочитала за рік жодної книги - опитування

Половина українців не прочитала за рік жодної книги - опитування

Тільки 43% громадян України за останній рік прочитали хоча б одну книгу, 51% - взагалі жодної. Крім цього, частіше читають жителі сходу та центру країни. Пише Експрес з посиланням на Кореспондент.   

Менше половини українців (43%) за останній рік прочитали хоча б одну книгу, 51% - взагалі не прочитали жодної. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Research & Branding Group у жовтні-листопаді 2017 року.  

Зазначається, що протягом останнього року схильність до читання книг частіше проявляли жінки, ніж чоловіки (48% проти 38%).  

Найчастіше читачі книг зустрічаються серед осіб, які мають вищу освіту, а найрідше-серед осіб із середньою освітою (відповідно, 57% проти 31%).  

Найчастіше читають жителі сходу та центру країни (відповідно 49% і 46%), тоді як в південних областях України - менше (34%).  

Говорячи тільки про тих, хто читає книги (43% опитаних українців), соціологи зазначають, що за минулий рік кожен прочитав в середньому близько 7 книг. Деякі з них за аналізований період прочитали не більше однієї книги, а деякі - кілька десятків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку дівчина потрапила під колеса авто, бо розмовляла по телефону
Наступна новина Які дороги ремонтуватимуть на Волині у 2018 році. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини