Польща виготовить для України 56 самохідних гаубиць

Польща виготовить для України 56 самохідних гаубиць
Фото ілюстративне з відкритих джерел

У найближчі місяці Україна отримає від Польщі ще три дивізіони самохідних гаубиць AHS Krab.

Перші 18 артилерійських установок AHS Krab минулого тижня прибули в Україну і вже знищують ворога на фронті. Їх Польща передала Збройним силам України із запасів власного війська, – повідомляє «Zaxid.Net».

Натомість у вівторок, 31 травня, на зустрічі представників урядів України та Польщі відбулось підписання контракту про постачання наступних трьох дивізіонів або близько 56 САУ повідомила у четвер, 2-го червня, газета Dzennik Gazeta Prawna.

Самохідні гаубиці виготовить для України машинобудівна компанія Huta Stalowa Wola. Поставки САУ очікують у наступні кілька місяців. За доставку зброї Україні відповідатимуть США.

Вартість угоди становить близько 3 млрд злотих. Зазначається, що Україна стала першим іноземним замовником цього типу зброї.

Що відомо про AHS Krab?

AHS Krab – самохідна артилерійська установка, яку виробляє польська машинобудівна компанія Huta Stalowa Wola, що входить до державного холдингу Польської збройної групи.

При виробництві AHS Krab використовується ліцензійна башта від британської гаубиці AS90. Калібр ствола відповідає стандарту НАТО – 155 мм, довжина ствола – 52 калібри. А для шасі обрано південно-корейську платформу від САУ K9 Thunder, яка є однією з найкращих у своєму класі.

Мінімальна дальність стрільби AHS Krab – 4,5 км, максимальна – 40 км. Скорострільність чергами – 3 постріли за 10 секунд, вогонь високої інтенсивності – 6 пострілів за хвилину, практична скорострільність — 2 постріли за хвилину.

Huta Stalowa Wola отримала контракт від Міністерства оборони Польщі на виробництво 96 одиниць самохідок.

У грудні 2020 року було підписано контракт на ще два дивізіони. В травні 2022 року компанія повідомила про можливість угоди на ще три. Відомо, що щорічно компанія виробляє до 30 гаубиць.

Нагадаємо, з 1 липня уряд Польщі більше не буде платити 40 злотих (близько 276 грн) на харчування і проживання біженців з України. Адже, велика кількість біженців вже адптувалася і знайшла роботу, а для інших – організують мовні курси і допоможуть з пошуком.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув військовий з Волині Віталій Василюк
Наступна новина На Волині розшукують 53-річного чоловіка, який скоїв крадіжку
Останні новини
Схожі новини