Полякам, які реєструють на себе автомобіль, українці платять 500 злотих, – ЗМІ

Полякам, які реєструють на себе автомобіль, українці платять 500 злотих, – ЗМІ

43 відсотки автомобілів на прикордонних переходах з Україною – це автомобілі, зареєстровані в Польщі, чиї співвласники – українці.

За даними прикордонної охорони, це одна з головних причин черг на пунктах пропуску між Україною та Польщею, повідомляє Польща сьогодні із посиланням на RMF FM.

Відповідно до законодавства України, громадяни цієї країни можуть мати автомобілі, зареєстровані за межами країни за умови, що один раз на 5 днів вони перетинають кордон.

Таким чином, українці використовують лазівку у своїх законах, щоб мати дешевші автомобілі. Але співвласник такого транспортного засобу повинен бути громадянином Європейського Союзу.

У прикордонних містах обох країн вже десятки тисяч автомобілів зареєстровані українцями і поляками разом.

«Абсолютний рекордсмен на сьогодні зараз має зареєстрованих на себе 3,5 тисячі автомобілів», – каже Вітольд Волчик з управління в Перемишлі.

Відомо, що тим полякам, які офіційно реєструють на себе автомобіль, українці платять 500 злотих. Прикордонна служба підрахувала, що загальна кількість таких автомобілів, які перетнули польсько-український кордон, становить один мільйон.

Фото ілюстративне. Джерело – УНІАН.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині самовільно захоплюють землі. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку працівники заводу вийдуть на акцію протесту
Останні новини
Схожі новини