Помер актор Волинського драмтеатру

Помер актор Волинського драмтеатру
Ісаак Пуц на сцені театру (фото зі сторінки театру у фейсбуці)

Помер артист Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т. Шевченка, заслужений артист України Ісаак Пуц.

Актора не стало 5 жовтня, йдеться на сторінці театру у фейсбуці.

Як розповіли у театрі, Ісаак Каленикович Пуц трудову діяльність розпочав у 1955 році артистом драми Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

За роки своєї акторської діяльності зіграв понад 250 ролей. Серед них: Сеньйор Монтеккі («Чума на дві родини ваші» Г. Горіна), Кум («Кайдашева сімя» І. Нечуя-Левицького), Виборний («Наталка Полтавка» І. Котляревського), Дудукін («Без вини винні» О. Островського), Греміо («Приборкання норовливої» В. Шекспіра), Сеньйор Фернандо («Дерева помирають стоячи» А.Касона), Гервасій («Мартин Боруля» І. Карпенка-Карого), Сорокотисячников («Суєта» І. Карпенка-Карого), Матвій Голуб («Прости і помилуй" М. Кузьо), Кочубей («Одкровення від Мазепи» Олелька Островського) та інші.

«Роль Зенона у виставі «У.Б.Н» Г.Тельнюк – велика творча перемога актора, де в повній мірі продемонстровано талант і досвід роботи, вміння працювати з граничною самовіддачею і чітку громадянську позицію митця», – зазначається у дописі.

У квітні 1990 року йому присвоїли звання заслуженого артиста України.

На фестивалі «Прем’єри сезону-2003» за роль Зенона у виставі Г.Тельнюк «У.Б.Н.» Ісак Пуц був нагороджений дипломом за перемогу у номінації «Краща чоловіча роль».

А в 2004 році його нагородили дипломом за роль Виборного у виставі «Наталка Полтавка» у номінації «Краща чоловіча роль другого плану».

За плідну творчу працю артистові присудили премію імені Агатангела Кримського.

«Перший канал соціальних новин» висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійного.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вибори ректора Луцького НТУ: оголосили прізвища кандидатів
Наступна новина В Україні за добу виявили 4 753 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини