Помер духовний радник президентів США

Помер духовний радник президентів США

Євангеліст Біллі Грем - американський релігійний і громадський діяч, служитель баптистської церкви і  проповідник світового масштабу, який навернув мільйони в християнство - помер в середу у віці 99 років у своєму будинку в Монреті, штат Північна Кароліна.

Про це повідомив прес-секретар Джеремі Блум.

Яскравий проповідник, голос якого протягом шести десятиліть почули майже 215 мільйонів чоловік. Він молився з кожним президентом США після Гаррі Трумена. Кілька президентів, у тому числі Ліндон Джонсон, Джордж Буш і Білл Клінтон, тісно спиралися на його духовну пораду.

Дехто називав його "пастирем Америки", інші називали його "протестантським папою". Загальноприйнято, що Біллі Грем провідував більшій кількості людей, ніж будь-хто серед протестантських проповідників. Унаслідок його зібрань у 1993 році 2,5 мільйона увірували у Ісуса Христа — і покаялися у своїх гріхах. Загалом проповідь Біллі Грема була почута в 185 країнах світу.

Б. Грем користувався повагою у керівників багатьох країн світу. Це дозволило йому відвідати з офіційними візитами і виступати з проповідями в ряді країн Східної Європи, в тому числі і в колишньому Радянському Союзі. Під час свого перебування в цих країнах він усіляко підтримував місцеві церкви й обговорював з політичним керівництвом цих країн питання релігійної свободи, викладав основні істини Євангелія.

Біллі Грем є автором багатьох книг. Багато його книжок вийшли у світ з мільйонними тиражами, більшість з них перекладено та видано на багатьох мовах світу, включно з українською. Він виступав на радіо та на телебаченні, а в 1992-му році в Москві зібрав на проповідь більше 155 тисяч людей в спортивному комплексі "Олімпійський".

"Він, мабуть, був домінуючим релігійним лідером своєї епохи: не більше одного чи двох пап, можливо, одного або двох інших людей, могли б наблизитися до того, що він досяг", - сказав Вільям Мартін, колишній історик Університету Райса та автор "Пророк із честю: історія Біллі Грема".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ігор Гузь розповів, чому у Луцьку не призначають вибори міського голови
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 22 лютого
Останні новини
Схожі новини