Помер історик Вадим Кудь – легенда істфаку СНУ

Помер історик Вадим Кудь – легенда істфаку СНУ

Помер відомий викладач історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, учасник Другої світової війни, кандидат історичних наук, доцент, голова ради ветеранів СНУ Вадим Олексійович Кудь.

Вадим кудь помер у суботу, 15 серпня – повідомив радник луцького міського голови Ігор Поліщук.

Довідка. Вадим Кудь – історик, кандидат історичних наук (1974), доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Луцьк). Автор численних наукових праць на тему селянського життя на теренах Волинської губернії у період між революціями 1907 – 1917 років та з історії Другої світової війни, публікацій у виданнях «Історія міст і сіл УРСР: Волинська область» (1970), «Історія Волині» (1988), «Книга пам’яті України. Волинська область» (1995), «Роде наш красний. Волинь у долях краян і людських документах» (1996). Має низку статей у науковому збірнику «Минуле і сучасне Волині та Полісся» та інших фахових періодичних виданнях, часописах. Розробив історичну карту звільнення Волині від німецько-фашистських загарбників та карту партизанського руху на Волині до «Атласу Волинської області» (1990). З 1972 до 1976 – декан історичного факультету Луцького педагогічного інституту. Фронтовик, учасник бойових дій, нагороджений медаллю «За бойові заслуги», орденом «За мужність». Відмінник народної освіти УРСР. Почесний краєзнавець України.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні знову коронавірусний рекорд - захворіло 1847 людей
Наступна новина У Луцькому замку вперше пройде вечірня екскурсія — з вогняними мечами, вином і спецефектами
Останні новини
Схожі новини