Помер почесний громадянин Волині Карл-Герман Крог

Помер почесний громадянин Волині Карл-Герман Крог

На 93-му році життя 11 травня помер почесний громадянин Волині, професор Карл-Герман Крог.

Про це повідомив у Facebook адвокат Василь Нагорний.

«Корінний громадянин Німеччини постійно носив у серці частинку України і став більшим патріотом Неньки, ніж багато з наших політиків.

Не буду перераховувати, скільки матеріальної допомоги надала благодійна організація «Мости в Україну», яку очолював професор, це величезні суми, але не в цьому його основна заслуга. Справа в тому, що Карл Крог як колишній обер-лейтенант вермахту не лише визнав фашизм злом, але й все своє життя присвятив тому, щоб допомогти у житті людям, до яких ішов колись завойовником. Йому вдалося знайти спільну мову з ветеранами Другої світової війни. Його обіймали і подавали руки наші ветерани», – написав Василь Нагорний.

За його словами, професор завжди відзначав День Незалежності України в Німеччині.

«За його допомоги там проходило багато концертів українських художніх колективів, зокрема камерного хору «Оранта», церковного хору «Волинські дзвони», ансамблів «Волинянка»,«Джерела» і «Терлич» квартету «Акорд», капели і тріо бандуристок «Дивоструни» та інші. Також за досвідом у Німеччину за сприяння професора їздили наші лікарі, працівники банків, учителі, представники влади, силових структур», – ідеться у дописі.

Як розповідає Василь Нагорний, у 2014 році професор не приховував своєї позиції з приводу так званої антитерористичної операції та засуджував російську агресію.

«Карл Крог відразу починає надавати допомогу нашим бійцям. Знаючи, що війна це в першу чергу смерть і каліцтва, він надає неймовірну по вартості допомогу шпиталям України медикаментами, обладнанням, рятуючи наших поранених захисників», – зазначив адвокат.

Також він навів слова професора Карла-Германа Крога: «Україна стала моєю другою Батьківщиною, а українці - рідними. Я відчуваю, що Бог залишив мене живим у війні, аби я дочекався цього дня і до цього розуміння дійшов. Але попереду найголовніше - я житиму заради вас усіх...»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку можна буде політати на повітряній кулі
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 12 травня
Останні новини
Схожі новини