Помер волинський письменник Іван Чернецький

Помер волинський письменник Іван Чернецький

31 січня помер волинський письменник Чернецький Іван Іванович. Загалом у його творчому доробку п’ятнадцять книжок поезії та прози, з них шість – для дітей.

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбук Ніна Горик

«Тільки що надійшла невимовно сумна звістка. Не стало одного з провідних волинських письменників, людини світлої душі, іскрометного у слові і непоступливого в українстві Івана Чернецького. Поки що не можу зібратися з думками... Близька і рідна душа - немало з нас так само скаже... Неповторний, незрадний, глибоко людяний... Ще скажемо, ще вимовимо те, що зараз несила. Тільки безмірний сум і відчуття тяжкої втрати», – йдеться у дописі. 

Довідка: Чернецький Іван Іванович народився 23 грудня 1935 року в селі Злоєць на Холмщині. Перші вірші Івана Чернецького були надруковані ще 1957 року на сторінках газет, а потім у літературному альманасі «Волинь» та у колективній збірці «Яблуневий цвіт». Дебютував поет книжкою «Заручини» (1969), що побачила світ у видавництві «Каменяр». Член Національної спілки письменників України з 1981 року. Лауреат обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського (2000).
Пізніше Іван Чернецький працював у Луцькій міській раді, обирався депутатом міської ради першого демократичного скликання, брав участь у створенні обласної організації Товариства книголюбів, яку очолював 20 років.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лютий розпочнеться, як квітень. Якою буде погода на вихідні
Наступна новина Луцьких учнів ЗОШ №13 переведуть до інших шкіл міста
Останні новини
Схожі новини