Померла колишня бібліотекарка Рожищенського ліцею Галина Кривицька

Померла колишня бібліотекарка Рожищенського ліцею Галина Кривицька

Пішла у засвіти колишня багаторічна бібліотекарка Рожищенського ліцею №2 - Галина Федорівна Кривицька.

25 березня вона мала б зустріти ювілей - 85 років, – пише ГІТ.

Галина Кривицька (у дівоцтві Ковальчук) народилася в селі Рудня, колишнього Рожищенського району. Понад 60 років свого життя присвятила роботі у бібліотеці.

Мріяла стати художницею, проте доля склалась інакше. Галина стала студенткою Ківерцівського культосвітнього технікуму за спеціальністю «Бібліотекар», бо любила читати, пізнавати з книг щось нове та цікаве, переповідати його близьким та знайомим.

По закінченні технікуму Галина Кривицька прийшла працювати у сільську бібліотеку сусідньої Ольганівки, а вже через рік стала завідувачкою бібліотеки в рідному селі.

Десять років віддала Галина Федорівна сільській бібліотеці, і не тільки літературу пропагувала, а ще й неабиякі концерти влаштовувала для колгоспників.

Другою сходинкою професійної діяльності Галини Кривицької стала Рожищенська районна бібліотека для дорослих, де працювала два десятки літ бібліотекарем, старшим бібліотекарем, завідувачкою з обслуговування.

Два роки пропрацювала вона у районній бібліотеці для дітей. І саме там зрозуміла, що робота з дітьми – це її мрія. Тож коли згодом стала бібліотекарем Рожищенської середньої школи № 2, взялася реалізовувати свої творчі задуми. Саме її підопічні – учасники клубу «Юні любителі природи», котрі розчищали струмки біля річки Стир, складали паспорти водойм, стали переможцями обласного конкурсу «Джерело» і були нагороджені краєзнавчою екскурсією в Київ. Крім того Галина Кривицька організувала у школі драматичний гурток, який показав чимало п'єс. 

У 2021 році Галина Федорівна вийшла на заслужений відпочинок. 

Рідні, колеги та діти добрим словом згадують цю світлу та щиру людину.

Похорон відбудеться у понеділок, 20 березня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця Владислава Хомика
Наступна новина Єпископа Луцького обрали очільником римо-католицького єпископату України
Останні новини
Схожі новини