Померла відома українська письменниця

Померла відома українська письменниця
Українська письменниця Ганна Чубач

Українська письменниця та поетеса Ганна Чубач померла у віці 78 років. Вона страждала від тяжкої хвороби.

Про це повідомив голова Вінницької обласної організації Національної спільки письменників України Вадим Вітковський, пише Україна молода.

Ганна Чубач народилася в селі Плоске Мурованокуриловецького району Вінницької області. Вона була заслуженим діячем мистецтв України. За своє творче життя написала близько 60 книг для дорослих і дітей, понад 500 пісень.

Письменниця є автором музичної абетки «Алфавітні усмішки», композитором якої є Олександр Білаш, а також музичної казки «Пані Киця» та багатьох ілюстрованих оригінальних абеток.

Її творчість занесено до світової скарбниці «Література ХХI століття». Поетеса – лауреат всеукраїнських літературних премій імені Павла Усенка, Марусі Чурай, Семена Гулака-Артемовського та міжнародної премії «Дружба».

Вірші поетеси перекладено російською, англійською, німецькою, чеською, болгарською, угорською, монгольською та іншими мовами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У нас повне розуміння з усіма владиками», – Савченко. ВІДЕО
Наступна новина Чому «Луцькі ринки» і досі збиткові. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини