Понад 50 млн грн з коштів ЄС залучать на облаштування реабілітаційного центру на Волині

Понад 50 млн грн з коштів ЄС залучать на облаштування реабілітаційного центру на Волині

Завдяки співпраці Володимирського ТМО з польськими партнерами вдалось залучити понад 50 мільйонів гривень коштів Європейського Союзу на облаштування реабілітаційного центру у Володимирі, адже КП «Володимирське ТМО” стало переможцем конкурсу проєктів транскордонного співробітництва з ЄС.

Про це інформують у міській раді. 

Нещодавно у Варшаві пройшов відбір проєктів транскордонного співробітництва у рамках Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027. Серед заявок, котрі комітет погодив для отримання гранту, – проєкт «Спільний розвиток реабілітаційних послуг у муніципальних лікарнях у Білостоці та Володимирі».

У межах проєкту, втілення якого розпочнеться у 2024 році, планується придбання новітнього висококласного обладнання, за допомогою якого військовослужбовці зможуть швидше відновлюватись після важких поранень. Роботизований комплекс для відновлення навичок ходьби, роботизовані інтелектуальні системи зі зворотнім звʼязком для реабілітації кінцівок, екзоскелет, системи для мобілізації організму та функціональної реабілітації допомагатимуть одужувати нашим захисникам.

У рамках проєкту передбачена тісна співпраця та обмін досвідом, а також спільні прийоми пацієнтів та навчання зі спеціалістами лікарні у місті Білосток.

«Медики нашого ТМО дякують адміністрації міської лікарні у Білостоці Samodzielny Szpital Miejski im. PCK w Białymstoku за співпрацю та Європейському Союзу за фінансування української медицини у такий непростий час! Цей проєкт – ще один крок назустріч висококласним послугам реабілітації для українських захисників у Володимирі», – йдеться у повідомленні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У лікарні в Луцьку за ніч вперше пересадили печінку, серце та дві нирки
Наступна новина Через «Ягодин» водій під виглядом сиру хотів провезти комплектуючі і рідини до електронних сигарет
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні