Популярний влітку предмет серйозно шкодить здоров'ю

Популярний влітку предмет серйозно шкодить здоров'ю
Фото - Islam-Today.ru

Часте використання пластикових трубочок для напоїв може завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Зокрема, вони можуть спричинити розвиток карієса, здуття живота і споживання деяких отруйних для організму хімічних сполук.

Як повідомляє 24 канал з посиланням на The Washigton Post, причиною негативних наслідків пиття через соломинку полягає у потраплянні повітря до травного тракту.

«Коли я консультую своїх клієнтів, які скаржаться на карієс і здуття, я завжди запитую їх про звички, такі як пиття через соломинку. Деякі з них відчули значне полегшення після відмови від трубочок, а також від двох інших речей, які сприяють попаданню повітря в травний тракт – газованої води і жувальної гумки», – пояснила дієтолог Крісті Бріссет.

Окрім того, поліпропілен, з якого виготовлені трубочки, теж становить небезпеку для здоров'я.

Вчені під час дослідження з'ясували, що хімічні елементи з поліпропілену можуть потрапляти в рідини і вступати у з'єднання, що знижують рівень естрогену (група стероїдних гормонів, що виробляється в основному фолікулярним апаратом яєчників у жінок).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький замок у ТОП-10 замків України, які має побачити кожен
Наступна новина Порошенко не приїде на вихідних на Волинь
Останні новини
Схожі новини