Поради щодо розміщення бойлера - особливості монтажу

Поради щодо розміщення бойлера - особливості монтажу
Поради по розміщенню бойлера

Для домовласника розміщення бойлера може стати важким завданням. Існує низка ключових моментів, про які необхідно пам'ятати при установці водонагрівача.

Які бувають водонагрівачі?

За тим, які використовуються джерела енергії, розрізняють наступні види бойлерів:

  • пропанові;
  • на природному газі;
  • електричні.

Електричний бойлер зазвичай кращий в тому випадку, коли мова йде про забезпечення гарячою водою однієї родини. Електричні водонагрівачі, своєю чергою, діляться на горизонтальні і вертикальні. У першому випадку трубчастий елемент нагрівання розташований збоку, у другому - внизу. Горизонтальні пристрої повільно нагріваються, але істотно економлять місце. Однак сучасні вертикальні бойлери, такі, як водонагрівач Round 80 VMR, успішно поєднують швидкодію із відносною компактністю.

Швидкість і економія корисної площі - головне, про що потрібно пам'ятати при виборі нагрівача. Але є й інші чинники, які не можна випускати з уваги.

Що потрібно враховувати при виборі місця?

Що потрібно враховувати при виборі місця?

При установці бойлера важливо, щоб він виглядав естетично. Якщо котел досить малий, його можна просто заховати в шафі.

Для бойлера, що працює на газові, необхідно враховувати, де встановити великий газовий резервуар. Існують суворі правила щодо того, де його можна розмістити. Наприклад, він повинен бути на відстані від будь-якої будівлі і не може розташовуватися безпосередньо під електричними силовими кабелями.

Бойлер не варто просто встановлювати в найдоступнішому місці, його необхідно спланувати так, щоб забезпечити максимально чисту і просту систему. Електричні водонагрівачі легше заховати, але все ж необхідно продумати, як і де розташувати труби.

Як розмістити бойлер?

Ванна кімната є досить популярним місцем для установки бойлера, так як його реально заховати в шафі, і гаряча вода може доходити до сантехніки набагато швидше. Це також дуже зручно, оскільки у ванній уже є дренажні та зливні труби, що робить її одним із найпростіших місць для монтажу приладу.

Проте ванна кімната, як правило, є найбільш тісним простором у будинку, і найперше треба з'ясувати, чи достатньо в ній місця для водонагрівача.

Якщо простору вистачить, треба врахувати, що бойлер, який висить на стіні, не завжди виглядає гарно. Розміщення його в шафі може не тільки зробити ванну кімнату більш акуратною, а й підвищити привабливість вашого будинку при продажу.

Для розміщення ви можете вибрати велику вбудовану шафу від підлоги до стелі. У цьому агрегаті варто розташувати не тільки бойлер, а й рушники, мило та інші аксесуари для ванної.

Якщо у вас немає місця для великої шафи, бажано придбати компактний бойлер, який поміститься у стандартний кухонну шафу. Це означає, що замість того, щоб вкладати кошти в індивідуальний блок, спеціально зроблений для вашого котла, ви можете вибрати готовий блок, знаючи, що прилад буде щільно поміщатися всередині, при цьому дотримуючись нормативних вимог.

Особливості монтажу

Особливості монтажу бойлера

Монтаж водонагрівача буває пов'язаний із серйозними проблемами.

Скарги на те, що після установки система не нагрівається належним чином, є одними з найбільш поширених. Балансування забезпечує роботу бойлера без необхідності заміни будь-яких компонентів. Радіаторні термометри можна використовувати для перевірки системи. Також відомі як диференціальні термометри, вони просто прикріплюються до труб і вимірюють різницю температур між ними. Балансування системи іноді може бути досить трудомісткою і вимагає спеціальних навичок, тому для її проведення краще звернутися до професіоналів.

Якщо бойлер довільно відключається або не розпалюється належним чином, це може бути пов'язано з низьким тиском води. Існує чимало причин низького тиску, включаючи будь-які витоки в системі або несправний клапан, що вимагає заміни.

Правильна установка і монтаж бойлера - складні процеси, від яких залежить рівень вашого комфорту. Кваліфікований інженер допоможе вам зрозуміти, де найкраще розташувати водонагрівач, і зуміє його якісно змонтувати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Ягодині» через новий штам ковіду розгорнули пункт експрес-тестування
Наступна новина На Волині втопився 2-річний хлопчик
Останні новини
Схожі новини