Порівняння зимової гуми Bridgestone Blizzak LM005 та Vredestein Wintrac Pro

Порівняння зимової гуми Bridgestone Blizzak LM005 та Vredestein Wintrac Pro

Європейські зимові шини призначені для різноманітних умов зимової експлуатації, включаючи мокрий асфальт, сніг та лід. Bridgestone Blizzak LM005 і Vredestein Wintrac Pro повинні забезпечувати хороше зчеплення у різних зимових умовах. Перевіримо це у тесті від Tire Review.

Bridgestone Blizzak LM005 – титан середньоєвропейського сегменту зимових шин, який славиться своїми впевненими показниками у не найсуворіших європейських умовах. У битві далеко не бюджетний, але маневрений Vredestein Wintrac Pro протистоїть перевіреному часом та широко визнаній майстерності Blizzak LM005.

Порівняння Bridgestone Blizzak LM005 та Vredestein Wintrac Pro

Результати, наведені нижче, взяті з тесту зимових коліс UHP 2023/24 року, проведеного Tire Review.

Цікавий розмір автошини — це 255/40 R19, який є загальним розміром безлічі сучасних авто.

Дисципліна Bridgestone Blizzak LM005 Vredestein Wintrac Pro
Рік випуску 2019 2019
Країни, де виробляються Угорщина, Польща, Іспанія, Італія, Франція, Туреччина Угорщина, Нідерланди
Ресурс, км 17420 30160
Опір коченню, Н/кН 8,58 9,3
Сніг
гальмування з 40 до 0 км/год, м 16,11 16,43
Розгін від 0 до 20 км/год, з 8,34 8,36
Час проходження траси, з 80,32 82,56
Суб'єктивні оцінки керованості, бали 9,5 9
Мокра дорога
гальмування з 80 до 0 км/год, м 27,6 30,5
Суб'єктивні оцінки керованості, бали 9,5 9
Аквапланування, км/год 100,1 92,8
Суха дорога
гальмування з 100 до 0 км/год, м 41,7 42,1
Час проходження траси, з 53,09 52,87
Суб'єктивні оцінки керованості, бали 9,8 9,5
Шум
Рівень шуму, дБ 73,1 73,7
Суб'єктивна оцінка шуму, бали 9,75 9,25

Колеса Bridgestone Blizzak LM005 – найкраще рішення в більшості характеристик, за винятком зносу. Нижчий опір коченню робить гуму енергоефективнішим вибором, що особливо актуально для електромобілів.

Однак важливо відзначити, що ця перевага у продуктивності супроводжується компромісом з погляду зносу. Vredestein Wintrac Pro вказує на те, що модель орієнтована на ресурс. Дивлячись на ціну, в голові виникає резонне питання, на що розраховував виробник, випускаючи таке невдале рішення за такою високою ціною?

Інженери Бріджстоун наголосили на продуктивності. Поширена дилема при проектуванні шин, де досягнення найвищих характеристик часто означає певною мірою жертвування довговічністю.

Це порівняння підкреслює добре відомий компроміс проектування коліс, що відображає конфлікт цілей у виробництві шин. Хоча такі аспекти продуктивності, як зчеплення, керованість та ефективність гальмування, мають вирішальне значення, вони часто досягаються за рахунок довговічності гуми.

Автошини Близзак ЛМ 005 — непоганий вибір для тих, хто віддає перевагу продуктивності середніх європейських умов. Розширені можливості в управлінні, гальмуванні та комфорті роблять свою справу, не дарма модель виділялася у багатьох незалежних європейських тестах.

Але для користувачів, стурбованих довговічністю та зносом, як правило, вибирають маловідомі та максимально дешеві варіанти, на кшталт Premiorri ViaMaggiore Z Plus. Рішення зрештою залежить від того, що ви більше цінуєте в колесах: видатні характеристики або збільшений знос.

Матеріал вкотре наголошує на проблемах сучасної шинної індустрії, з якими продовжують стикатися виробники при балансуванні різних експлуатаційних характеристик гумових компаундів.

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині відремонтували 54-метровий міст
Наступна новина Як польські далекобійники ставляться до блокади кордону: український водій дав відповідь
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні