Посадили в машину і намагались вивезти. Затримали шахраїв, які вимагали неіснуючий борг у лучанина

Посадили в машину і намагались вивезти. Затримали шахраїв, які вимагали неіснуючий борг у лучанина

Двоє чоловіків під виглядом добровольців територіальної оборони вимагали у мешканця Луцька неіснуючий борг. За відмову платити — погрожували фізичною розправою. Вони силою посадили чоловіка в автомобіль та намагалися вивезти до Києва.

Виявилось, що 30-річний чоловік та його 49-річний спільник – у минулому військовослужбовець Нацгвардії – розробили план кримінального заробітку. Змовники вимагали у мешканця Волинської області вигаданий борг. Для переконливості розповідали, що перебувають в одному з військових формувань, – повідомляє пресслужба Нацполіції Волині. 

Коли чоловік відмовився платити, вимагачі почали погрожувати фізичною розправою. Після відібрали у підприємця 25 000 гривень і військову амуніцію, призначену для бійців на фронті. Через деякий час, на вимогу зловмисників, підприємець передав їм ще одну суму «відкупних» – більше 5 000 доларів США. Однак на цьому столичні жителі вирішили не зупинятися. Вони силою посадили чоловіка в автомобіль та намагалися вивезти до Києва.

На одному з блокпостів оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими волинської поліції, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділу КОРД, затримали зловмисників. У фігурантів вилучили гроші, мисливський карабін, автомат Калашникова, пістолет Макарова та набої різного калібру.

Наразі їм уже вручено підозри. За скоєне змовники можуть провести за ґратами до 12-ти років.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський заявив, що Україна запроваджує візовий режим для громадян росії
Наступна новина Погуляйко розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю
Останні новини
Схожі новини