У Луцьку викрили шахрайський кол-центр: заробляли 2 млн грн щомісяця

У Луцьку викрили шахрайський кол-центр: заробляли 2 млн грн щомісяця

Правоохоронці викрили групу осіб у Луцьку, які організували шахрайський кол-центр. Його "працівники" телефонували громадянам різних країн і ошукували їх

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, учасники організованої групи телефонуючи іноземцям, представлялися працівниками інвестиційної компанії.

"Шляхом обману і зловживання довірою вони схиляли співрозмовників до перерахування грошових коштів під приводом інвестування у криптовалюти, цінні папери та інші активи. Розмір завданої потерпілим від шахрайства шкоди становив близько 2 млн гривень щомісяця", - йдеться у повідомленні.

В ході обшуків в офісному приміщенні у Луцьку правоохоронці вилучили 25 комп’ютерів та 5 телефонів, які містять переписку з ошуканими іноземцями. Окрім того, вони також виявили чорнові записи, серед яких – сценарії розмов з майбутніми потерпілими, які ошуканці застосовували, щоб заволодіти чужими грішми.

"Під час обшуку в оселі двох керівників кол-центру вилучено чотири комп’ютери, банківські карти та договори. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Рівному з концертом виступить «Лісапетний батальйон»
Наступна новина У Луцькраді – новий радник міського голови
Останні новини
Схожі новини