Посилять національно-патріотичне виховання. В Україні змінять шкільні програми з деяких предметів

Посилять національно-патріотичне виховання. В Україні змінять шкільні програми з деяких предметів

Цього року на освітні навчальні програми в Україні очікують зміни з певних предметів. Насамперед це стосується шкільного предмету захист вітчизни.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, пише ТСН.

Нагадаємо, з 1 вересня українські школярі будуть вчитися офлайн

"Зміни будуть стосуватися посилення практичної спрямованості цього предмету. Діти мають знати, вміти. Там буде посилено національно-патріотичне виховання. І буде окремий блок, який буде стосуватися протимінної діяльності", - сказав він.

Крім того, зміни стосуватимуться і зарубіжної літератури. Багато російських книг планують повністю виключити з вивчення освітньої програми. "Ну, наприклад, як "Війна і мир", такого вже в Україні вивчати не будуть. Тобто все, що оспівує ці орківські війська, все одно зникне з програми вивчення зарубіжної літератури", - повідомив Вітренко.

Також будуть внесені зміни в методику викладання історії України та світової історії.

Нагадаємо, в Україні через бойові дії, частина ЗЗСО 14 областей України продовжує освітній процес у дистанційній формі, частина вже завершила навчання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні в Голобській громаді попрощаються із загиблим Героєм
Наступна новина На війні з російськими окупантами загинув воїн Олександр Єфімов
Останні новини
Схожі новини