Постільна білизна зі страйп-сатину: переваги та догляд

Постільна білизна зі страйп-сатину: переваги та догляд

Комфортна постільна білизна — запорука якісного відпочинку та хорошого сну, тому вид тканини заслужено вважається одним із основних критеріїв її вибору. Страйп-сатин зустрічається в магазинах не рідше класичної бавовни, тому важливо знати про головні властивості даного матеріалу, його сильні та слабкі сторони. 

Структура й основні особливості страйп-сатину

Страйп-сатин вважається бавовняним матеріалом, адже містить у своєму складі цей натуральний матеріал. Природність сировини робить готовий комплект надзвичайно м’яким і приємним на дотик, а незвичайне забарвлення полотна — наслідок особливого плетіння: смугастість виробу досягається переплетенням ниток різного кольору. 

Для фарбування матеріалу здебільшого використовуються натуральні барвники, ніжних, мягких відтінків. В магазинах представлений великий вибір кольорової гами постільної білизни зі страйп-сатину, але основними залишаються наступні відтінки:

  • беж;
  • молочний;
  • фісташковий;
  • шампань;
  • персиковый;
  • шоколадний;
  • кавовий.

Яскраві комплекти такої білизни — рідкість, хоча окремі виробники можуть вплітати в матеріал навіть золотисті чи перламутрові нитки. Стриманий візерунок тканини надає готовому комплекту солідний вигляд, що високо цінується прихильниками класики.


 

Переваги та недоліки матеріалу

Як і будь-яка інша тканина, страйп-сатин має свої слабкі та сильні сторони. Оскільки він належить до групи бавовняних матеріалів преміум-класу, в список його переваг входять:

  • довгий період використання без змін зовнішнього вигляду, що зумовлено високою щільністю структури, якісними стійкими барвниками;
  • гіпоалергенний склад, який дозволяє без побоювань використовувати постільну білизну людям з чутливою шкірою;
  • стійкість перед утворенням статичної електрики (натуральна сировина чудово зберігає енергетичний баланс);
  • легкість догляду за комплектом білизни.

Що ж до недоліків, то основним із них покупці вважають порівняно високу вартість, але тут слід звертати увагу на довготривалість використання тканини. Це сповна компенсує витрачені кошти. 

Нюанси догляду за білизною

Попри чудову якість страйп-сатину, строк користування таким комплектом багато в чому залежить від правильності догляду за матеріалом. Він дійсно витримує багаторазові прання, але для збереження зовнішнього вигляду постільної білизни варто пам’ятати кілька основних правил:

  • підковдру та наволочки перед пранням краще вивернути навиворіт;
  • разом з білизною в барабан пральної машини варто помістити й інші речі з натуральних матеріалів, головне, щоб вони не змінювали колір;
  • агресивні пральні порошки та хлоромісткі відбілювачі можуть пошкодити структуру матеріалу, тому необхідно вибирати лише засоби для делікатного прання;
  • температура води не повинна перевищувати +60°;
  • прасувати тканину краще трохи вологою, при температурі не вище +200°. 

Більш детальні рекомендації щодо використання обраного набору завжди вказуються виробником на етикетці або упаковці з товаром. Їх варто враховувати під час першого прання виробу одразу після покупки та при кожній зміні білизни.

 

Основні критерії вибору страйп-сатину

Якість товару — завжди важливий критерій його вибору, але це поняття об’єднує одразу декілька важливих параметрів оцінки. Купуючи білизну, в першу чергу варто звернути увагу на:

  1. Вагу комплекту. В середньому 1 квадратний метр страйп-сатину важить 120 грам. Одне простирадло складається з 4-5 квадратних метрів, тому повний набір постільної білизни буде мати вагу близько 1,5 кг. 
  2. Ціна виробу. Справжній страйп-сатин просто не може коштувати дешево, інакше навіть при високій щільності тканини в ній виявиться чимало синтетичних домішок.
  3. Виробник. Якщо марка комплекту відома багатьом людям з позитивної сторони, скоріше за все якість не розчарує покупця.
  4. Наявність сертифікату відповідності. Він повинен бути у виробу преміум-класу. 

Натуральна постільна білизна — оптимальне рішення для вашого дому. Вона може коштувати дорожче синтетики, але в умовах правильного догляду прослужить набагато довше. Це стосується й популярного сьогодні страйп-сатину, звичайно, якщо мова йде про якісний виріб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Цумані відновлять джерела
Наступна новина У Луцький зоопарк підкинули цуценят. Просять впізнати «героя»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні