Постраждалих – двоє. Подробиці побиття поліцейського у Луцьку

Постраждалих – двоє. Подробиці побиття поліцейського у Луцьку

До відділення нейрохірургії Луцької міської клінічної лікарні, окрім, поліцейського із травмою голови, госпіталізували іншого учасника конфлікту – учасника АТО. Чоловіки лежать у сусідніх палатах, обом поставили діагноз черепно-мозкова травма.

Як усе було – у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, як повідомила поліція, 24 січня о 22:00 у Луцьку на проспекті Волі трапилася ДТП без травмованих. Водій в'їхав у один з місцевих магазинів. 

Що розповідають у поліції

У повідомленні правоохоронців йшлося, що під час затримання водія, який скоїв ДТП, виникла бійка. Її зчинив знайомий правопорушника – 38-річний лучанин.

За кілька годин після повідомлення правоохоронців, луцька психологиня з Центру допомоги учасникам АТО Олена Зверєва виклала на сторінці допис, у якому розповіла, що правоохоронці напали на атовця та Групу швидкого реагування центру, яка приїхала на поміч ветерану.

Травмованого патрульного звуть Ігор Хоронжук. Він розповідає: коли оформляли ДТП, в учасника знайшли пістолет, викликали слідчо-оперативну групу для експертизи. До призвідника аварії на місце приїхали ветерани АТО.

«Один з цих учасників, цих знайомих, почав шарпати мене за формений одяг, із плеча зірвав нагрудну камеру. Після цього було попередження, що буде застосований спеціальний засіб – сльозогінний газ, потім один з тих громадян підбіг до мене і з криком «ти мене задув», вдарив мене в обличчя, від чого я втратив рівновагу та впав на асфальт», – розповідає патрульний.

Зі слів речниці Нацполіції області Ольги Бузулук, люди, які прибули на місце аварії, поводили себе агресивно.

«Почали перешкоджати роботі, відповідно, ті застосували спецзасоби, у відповідь був удар. На місці працювала слідчо-оперативна група, оскільки на місці був предмет, схожий на пістолет. Зараз відомо, що це – стартовий пістолет. Нападник також був затриманий, зараз він у СІЗО», – розповіла речниця.

Ввечері 25 січня Нацполіція Волині оприлюднила ще одне повідомлення. Правоохоронці кажуть, що керманич іномарки (атовець, – ред.) мав явні ознаки алкогольного сп'яніння, але проходити освідування відмовився. Підозрюваному в нападі на патрульного оголосили підозру.

Що каже Олена Звєрєва

«Ми працюємо як група швидкого реагування з поліцейськими пліч-о-пліч багато років. Такого, як вчора, бєзпрєдєла не було ніколи» – каже психологиня Центру допомоги учасникам АТО.

З її слів, група швидкого реагування вирушила на місце ДТП, бо за кермом був ветеран війни на сході.

Олена Звєрєва каже, що намагалася заспокоїти АТОвця на ім'я Сергій, але один із правоохоронців застосував до них сльозогінний газ.

«Він забризкує мене і Олексія газом, я уже не бачила, як він впав обличчям вниз – він спіткнувся через бордюр. Зараз вони розказують, що це Олексій його вдарив. Олексій його не міг вдарити по тій простій причині, що він не бачив, куди бити – в нього були залиті очі. Юра в цей час тримає Сквотера за руки ззаду, підбігає поліцейський десь з туї, забризкує Юру повністю тереном і Сквотера вдаряє в голову. В нього зараз закрита черепно-мозкова травма», – каже психологиня.

Атовець Сергій, який лежить нині в сусідній з патрульним палаті, каже, що не пам'ятає подій того вечора. Спілкуватися з журналістами відмовився.

Зі слів речниці Ольги Бузулук, чоловіку, який травмував поліцейського, загрожує до 5 років позбавлення волі.

Олена Звєрєва ж розповіла, що вже написала заяви на неправомірні дії правоохоронців до прокуратури, СБУ та ДБР.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Рівному після домашніх пологів померла жінка
Наступна новина В Україні за добу виявили 2 779 хворих на коронавірус. Одужало — 12 538
Останні новини
Схожі новини