Повалив десятки дерев: на Волині люди прибирають наслідки буревію

Повалив десятки дерев: на Волині люди прибирають наслідки буревію
Фото: Суспільне

У селі Цміни Маневицької тергромади люди розчищають центральну вулицю від повалених дерев. На будівлях терміново відновлюють покрівлю.

Про це Суспільному розповів староста села Олександр Мурашко.

Буревій в селі стався 17 липня. Стихія, яка викорчувала та поламала десятки дерев, тривала усього декілька хвилин.

19 липня в селі досі прибирають наслідки.

Біля будинку культури ріжуть поламані вітром ялини. Їм понад пів століття, – каже директор будинку культури Петро Пилипчук. Найбільше пошкодило дах споруди.

«Побило десь до 30 листів шиферу. Пошкоджено сильно танцювальний майданчик. Шифер уже закупили, зараз розвантажуємо, як буде погода, будемо крити», – говорить керівник будинку культури.

Стихія, що пронеслася селом, пошкодила три житлових будинки, чотири господарські приміщення. В одному з будинків вітер розвернув стіну з цегли. Нею був обкладений дім.

Пошкоджене також приміщення магазину і адмінбудівлі, шифер вітер зривав і відносив за 200 метрів, – розповів староста Олександр Мурашко.

«З кожного будинку, з трьох житлових, по пів будинку розкрило, у межах по 40-50 листків шиферу. Це у межах 2-3 сотень листків шиферу. Збитки по тому, що розвалило стіну у будинку, це прикинути ще треба», – говорить староста. 

В селі вже вдалося налагодити електропостачання та мобільний зв'язок, які зникли через буревій.

Біля дитсадка теж розчищають територію. Працюють усім колективом.

Для відновлення покрівлі на дитсадку і будинку культури Маневицька селищна рада закупила шифер. Точної суми завданих збитків староста Олександр Мурашко не назвав. Каже: ще рахують. Біля місцевої школи після буревію вирішили зрізали старі великі ялини. Таке рішення комісії Маневицької селищної ради, яка приїздила у село Цміни.

Зі слів старости, ніхто з людей під час буревію не травмувався. На найближче засідання виконкому виноситимуть питання про виділення грошей на ліквідацію наслідків стихії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зимовий спорт влітку: як тренують біатлоністи та лижники у Луцьку
Наступна новина Військового медика з Луцька нагородили орденом «За мужність»
Останні новини
Схожі новини