Повідомили, чому не варто користуватись гаджетами перед сном

Повідомили, чому не варто користуватись гаджетами перед сном

Науковці розповіли про наслідки використання смартфонів, планшетів, комп'ютерів та інших пристроїв перед сном.

Наукова група під керівництвом працівників Гарвардського університету організувала експеримент, щоб визначити, як користування гаджетами перед тим, як лягати спати, впливає на здоров'я, – інформує Радіо Максимум

Вчені простежили за чоловіками та жінкам віком 22-28 років, яким 5 вечорів поспіль пропонували провести з гаджетами, а потім ще стільки з книжками.

Виявилось, що використання комп'ютерів, планшетів та телефонів погано впливало на швидкість засипання, відтягуючи цей момент на півгодини. До того ж, таке проведення часу перед сном загрожувало втраті концентрації та енергії вранці та ввечері наступного дня.

До того ж, гаджети пригнічували вироблення мелатоніну, який відповідає за сон та активність.

«Одержана інформація додала доказів для того, що електронні прилади мають біологічний вплив на організм», – пояснила один з провідних авторів дослідження Жанна Даффі.

Нагадаємо, раніше Перший писав, що необмежене використання комп'ютерів і планшетів у вечірній час викликає порушення сну.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ремонт луцької вулиці Винниченка перенесли
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 4 червня
Останні новини
Схожі новини