Повідомили, скільки військовозобовʼязаних на Волині - у розшуку

Повідомили, скільки військовозобовʼязаних на Волині - у розшуку

На території Волинської області станом на кінець травня 2024 року понад 10 тисяч військовозобов'язаних чоловіків перебувають у розшуку через неявку за повісткою.

Про це в коментарі Суспільному розповіла речниця обласного Територіального центру комплектування і соціальної підтримки Уляна Кравчук

З її слів, у розшук потрапили ті, хто протягом повномасштабного вторгнення або не з’явились до ТЦК, або проігнорували вручену повістку. 

Яка відповідальність для військовозобов'язаних, які не оновили дані

Військовозобов'язані, які не оновили свої дані в ТЦК, несуть адміністративну відповідальність, розповів Суспільному адвокат Віталій Жуковський із Луцька. 

"Збільшили розмір штрафів. Для фізичних осіб — від 17 тисяч грн до 25 500 грн, для на посадових чи юридичних — від 34 тисяч гривень до 59 500. Якщо особа це вчинила не вперше, то суд буде схилятися до призначення максимального розміру штрафу", — сказав адвокат.

Віталій Жуковський також додав, що сплата штрафу чи притягнення до адмінвідповідальності не позбавляє громадянина від мобілізаційного обов’язку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна забрала життя Героя з Волині Олександра Пугача
Наступна новина У лікарні зупинилося серце воїна з Волині Олександра Морара
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні