Повістка поштою: чи вручена, якщо її забрав родич?

Повістка поштою: чи вручена, якщо її забрав родич?

З 17 липня цього року ТЦК та СП почали направляти повістки поштою. Передувало цій події те, що резервісти та військовозобов'язані протягом 60 днів із моменту прийняття набрання чинності Законом 3633-IX зобов'язані були уточнити свої облікові дані через ЦНАП, електронний кабінет або ТЦК за місцем свого перебування або місцезнаходження. Законодавством визначено, що повістка про виклик до ТЦК із повідомленням про вручення на адресу місця проживання може бути надіслана після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, зокрема адреси місця проживання. 

 Чи вважатиметься повістка, відправленою поштою, автоматично врученою? Відповідь на це питання дав адвокат Вячеслав Кирда, пишуть Новини.Pro.

З його слів, якщо навіть близький родич забере повістку військовозобовʼязаного на пошті, то вона вважатиметься врученою. Це означає, що за неявку по цій повістці поштою для чоловіка передбачене покарання:

  • 17 тисяч гривень штрафу за перше правопорушення;
  • 25, 5 тисяч гривень штрафу за друге правопорушення.

Хто може вручати повістки

Згідно із законом про посилення процесу мобілізації в Україні, уповноважених вручати повістки військовозобовʼязаним стало більше. Зокрема це можуть робити:

  • представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки;
  • представники структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій);
  • представники виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад;
  • представники підприємств, установ, організацій на їхній території та в місцях виконання працівниками своїх обов’язків.
  • представники відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ, які вручають повістки тільки тим, хто перебуває в них на
  • військовому обліку, можуть вручати повістки на всій території України.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українські дрони можуть вражати військові об’єкти РФ на відстані до 1800 км, – Буданов
Наступна новина Сирський навідався до поранених захисників
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні