Пояснили, чому виникло багато скарг після ЗНО з англійської мови

Пояснили, чому виникло багато скарг після ЗНО з англійської мови

Український центр якості освіти надав пояснення учням, які зверталися щодо проблем із тестуванням з англійської мови: після ЗНО з цього предмету школярі з десятків міст України поскаржилися на погані умови його проведення.

Про це йдеться в повідомленні на сторці УЦОЯО в Facebook.

Більшість школярів, які виконували тестування, скаржаться на частину із аудіюванням. Переважно своє невдоволення діти висловлюють щодо якості звуку у цій частині тесту. 

"Ви вважаєте це роз'ясненням? Спробуйте сісти самі за останню парту, відчиніть вікно і слухайте аудіотекст, начитаний спікером, який, очевидно, жує в момент запису", - зазначають люди у коментарях на сторінці УЦОЯО у Facebook.

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що найбільше скарг надійшло з Києва.

"Ми вдячні кожному учаснику тестування, який подав свою апеляцію. Заяви та зібрані матеріали щодо них спрямовані на розгляд до регламентних комісій відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти", - йдеться у відповіді УЦОЯО.

У відомстві додають, що учасники тестування скаржилися й на вимову дикторів, утім заявили, що вона "є необхідною вимогою для створення завдання різної складності".

Окрім цього, в УЦОЯО зазначили, що максимальні 200 балів отримає не той учень, який правильно виконав усі завдання тесту, а той, хто набере серед усіх найбільшу кількість балів.

Крім того експертна комісія Центру зазначила, що ретельно вивчаються завдання тесту і після цього лише встановлюється поріг "склав/не склав".

"З огляду на це усі учасники тестування можуть бути впевненими, що для занепокоєння нема причин. Сама система ЗНО відпрацьована достатньо, щоб бути не вразливою до окремих організаційних проблем тестування", - підсумували в УЦОЯО.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк може відвідати внучка принцеси Таїланду з Волині
Наступна новина На Волині назвали переможців конкурсу малюнків про ліс. ФОТО
Останні новини
Схожі новини